Centrul belgian de securitate cibernetica nu a gasit nici o dovada ca echipamentul de telecomunicatii furnizat de Huawei ar putea fi folosit pentru spionaj.

 

Agentia, care raporteaza prim-ministrului belgian, a fost insarcinata cu analizarea posibilei amenintari reprezentate de Huawei, care furnizeaza echipamente operatorilor belgieni de telefonie mobila Proximus, Orange Belgium si Telenet.

 

“Pana acum nu am gasit indicatii tehnice care sa prezinte amenintari de spionaj”, a declarat un purtator de cuvant al agentiei luni. “Nu furnizam un raport final in aceasta privinta, dar continuam sa analizam acest lucru”.

 

Liderul global al pietei, Huawei, este tinta unei campanii de la Washington, care a blocat-o de la retelele de generatie viitoare 5G, din cauza preocuparilor legate de legaturile sale cu guvernul chinez si spune ca alte tari occidentale ar trebui sa-i blocheze tehnologia.

 

Germania a stabilit luna trecuta criterii mai stricte pentru furnizorii de echipamente de telecomunicatii, dar nu a marginalizat compania Huawei, declarand in schimb ca aceleasi reguli ar trebui sa se aplice tuturor furnizorilor.

 

Marea Britanie a acuzat public Huawei pentru ca nu a reusit sa repare defectele de securitate in echipamentele sale de telefonie mobila si a dezvaluit noi “probleme tehnice semnificative”.