In luna martie, Facebook a introdus varianta experimentala Messenger dark mode . Utilizatorii puteau debloca optiunea trimitand simbolul de semi-luna intr-o conversatie. Acum, dupa o luna de experimentare publica, optiunea este introdusa oficial si poate fi deblocata prin simpla activare a unei setari.

 

Pentru a activa Messenger dark mode, atingeti fotografia de profil din cadrul aplicatiei. Acest lucru va aduce la preferintele si setarile dvs. Veti vedea apoi un comutator marcat “Dark Mode”. Apasati-l si va fi activat.

Caracteristica, anuntata astazi, este lansata in prezent pentru utilizatorii din intreaga lume. Daca nu il puteti vedea, este posibil sa fie necesar sa actualizati aplicatia.

 

Facebook este ultimul dintr-un grup de dezvoltatori – inclusiv Slack, Google si Twitter – care  introduce un mod intunecat. Este usor de vazut de ce. Multi oameni sunt de parere ca modul intunecat este mai linistitor asupra ochilor, in special atunci cand este comparat cu stralucirea unui fundal alb si face ca aplicatiile sa fie mai confortabile in timpul noptii.

 

Cel mai important, Messenger dark mode va permite sa obtineti o  longevitate mai mare pentru bateria telefonului. Acest lucru este valabil mai ales in cazul telefoanelor care utilizeaza afisaje OLED (diode organice emise de lumina), care consuma energie bazata in intregime pe continutul imaginii afisate.

 

Facebook nu a specificat exact ce procentaj veti castiga . Evident, acest lucru va depinde de mai multi factori, inclusiv modelul si starea telefonului dvs. Dar, totusi, ar trebui sa va asteptati sa se imbunatateasca, mai ales daca petreceti mult timp trimitand mesaje.