Binance, cel mai mare crypto exchange din lume, va delista Bitcoin SV (BSV) dupa o saptamana de controversa in jurul creatorului monedei, Craig Wright.

 

Binance a anuntat luni ca va delista toate perechile de tranzactionare Bitcoin SV pe 22 aprilie, la doar cateva zile dupa ce CEO-ul Binance, Changpeng Zhao (CZ), a amenintat ca va face acest lucru daca Wright nu va inceta atacurile asupra utilizatorilor Twitter care sustin ca acesta nu este Satoshi Nakamoto, pseudonimul creatorului monedei bitcoin.

 

In anuntul lui Binance, acestia spuneu ca “revizuim periodic fiecare activ digital pe care il listam pentru a ne asigura ca acesta continua sa atinga nivelul ridicat de standard pe care il asteptam”, mentionand o serie de factori pe care ii iau in considerare.

 

Acestea includ angajamentul unei echipe pentru proiect, nivelul si calitatea activitatii sale de dezvoltare, reteaua sa si stabilitatea contractuala inteligenta, nivelul de comunicare publica, reactia la solicitarile periodice de due diligence, dovada comportamentului ne-etic sau fraudulos si contributia acestuia la ecosistemul criptologic.

 

Cu toate acestea, este posibil ca BSV sa fie sters, cel putin partial, din cauza atacurilor lui Wright asupra utilizatorului hodlonaut de la Twitter si a altor persoane. Mai exact, Wright a plasat o recompensa asupra identitatii lui hodlonaut dupa ce acesta din urma a afirmat ca Wright nu este Satoshi. CZ a spus ca Binance va delista BSV daca Wright va continua aceste atacuri.

 

Wright a sustinut in ultimii ani ca este persoana care se afla in spatele pseudonimului Satoshi Nakamoto, dar dovezile sale pentru aceasta afirmatie au fost mult disputate.

 

Intr-o serie de tweet-uri ulterioare, CZ a spus “Craig Wright este o frauda”, ca “adevaratul Satoshi poate semna digital orice mesaj pentru a dovedi acest lucru”, si ca acest lucru ar fi simplu.

 

Wright a trimis scrisori legale de incetare si oprire altor persoane care sustin ca nu este Satoshi, inclusiv lui Peter McCormack, gazda podcast-ului “What Bitcoin Did”.

 

Binance va continua sa sustina retragerile Bitcoin SV pana pe 22 iulie.