De vina este software-ul de recunoastere faciala al companiei  Apple, conform unei plangeri depuse in numele lui Ousmane Bah, raporteaza Bloomberg. Bah a fost arestat in New York, in noiembrie.

 

Mandatul de arestare a folosit o fotografie care nu seamana cu Bah, afirma plangerea, adaugand ca, in ziua infractiunii din Boston, Bah participase de fapt la balul liceului din Manhattan.

 

Se sugereaza ca un hot ar fi obtinut permisul de invatare pierdut al lui Bah – fara fotografie – si l-a folosit-o ca forma de identitate la magazinele Apple. In incercarea de a detecta suspectul, Apple poate sa fi conectat in mod eronat permisul cu fata unei alte persoane.

 

Firma de securitate numita in acest caz este Security Industry Specialists. Atat ei, cat si Apple au refuzat sa comenteze.

 

Magazinele Apple reprezinta o tinta pentru talhari si hoti, dat fiind ca electronicele lor sunt expuse in vazul tuturor. In unele cazuri, acest lucru a fost exacerbat de alegerea magazinelor cu geamuri mari din sticla – multi hoti au trecut prin sticla cu autocamioane sau SUV-uri, au apucat ce au putut si au fugit spre un vehicul din apropiere.

 

Pe baza antecedentelor sale, Apple va incerca, cel mai probabil, sa rezolve plangerea in afara instantei daca nu poate demonstra in mod clar ca nu a fost de vina si / sau ca acuzatia este frivola.