Bitcoin (BTC / USD), precum si cele mai multe monede cripto continua sa isi piarda din valoare chiar in timp ce vorbim. Multi investitori au inceput sa vanda, avand in vedere ca piata este in scadere cu aproape 50% in mai putin de o luna. In plus, se pare ca este atins un nou nivel anual minim cu fiecare minut care trece.

 

 

In consecinta, teama, furia si disperarea au cuprins utilizatorii pietei. Chiar si cativa dintre cei mai hardcore si cele mai mari personalitati din acest domeniu au capitulat. Daca sunteti un investitor nou in Bitcoin, ar fi foarte usor sa cedati in aceste conditii.

 

 

Nu cedati. Suntem foarte aproape de nivelul minim si probabil vom vedea o crestere atat de intensa incat aproape toata lumea va ramane surprinsa. In acest articol, va aratam de ce piata Bitcoin se apropie de nivelul minim.

 

 

Scaderea masiva a cererii

 

 

In ultimele patru saptamani, bears au controlat aceasta piata. Bulls nu mai pot fi vazuti inca de cand Bitcoin a scazut sub nivelul de sustinere de 6 000 de dolari pe 14 noiembrie 2018. Cu toate acestea, suntem foarte increzatori ca bulls se vor intoarce in curand.

 

Odata cu scaderea sub nivelul de 3.600 de dolari de pe 7 decembrie, Bitcoin se afla din nou intr-o scadere continua. In timp ce piata pare extrem de bearish, bulls asteapta un nivel de sustinere intre 2.800 si 3.200 de dolari. Aceasta este nivelul de sustinere lunar. Obisnuia sa fie o zona de rezistenta puternica, dar bulls au reusit sa aduca piata la acest nivel in august 2017 si din nou in septembrie 2017.

 

De asemenea, in septembrie 2017, balansarea la nivelul de sustinere de 3.000 de dolari a fost imediat respinsa. Acest lucru a generat o cursa parabolica care a vazut Bitcoin atingand nivelul maxim de aproape 20.000 de dolari. Cu alte cuvinte, putem considera intervalul 2.800 si 3.200 dolari ca un nivel de sustinere parabolic. Este o zona cu cerere mare in care ne putem astepta ca bulls sa se intoarca.

 

 

 

 

Indicatorii tehnici semnaleaza o epuizare Bear

 

 

 

Pe langa asteptarile unei zone de cerere mare, indicatorii tehnici indica semne de epuizare extrema. RSI-ul saptamanal si zilnic se afla pe o suprafata excesiva. Este posibil ca acestea sa semnaleze “stoc epuizat” cand ne vom apropia de nivelul de 2 800 – 3 200 de dolari.

 

 

In plus fata de semnalele de supravanzare, vedem si o scadere a volumului, ceea ce indica epuizarea ofertei. In aceste conditii, este foarte probabil ca piata sa scada puternic odata ce pretul ajunge in teritoriul bull si cumparatorii vor intra in joc.

 

 

Formarea unui tendinte bull

 

 

Daca va uitati la istoricul de declin al pietei, veti observa ca retragerea medie (ATH) este la 85%. La 3.000 de dolari, Bitcoin este in scadere cu aproximativ 85% fata de cel mai recent maxim.

 

 

Odata ce Bitcoin atinge nivel nostru inferior tinta, vom vedea aparitia a trei evenimente: scadere ofertei, epuizare bear si ajungerea la media scaderilor ATH. Vom vedea si un al patrulea eveniment, daca luam in considerare semnalul bullish din graficul pe trei zile.

 

 

Din perspectiva noastra pe termen lung, aceasta piata infricosatoare pe care o experimentam acum pare a fi o perioada de corectie a unui ciclu mai mare de piata. Astfel, daca speranta noastra de a ajunge la 3 000 de dolari este corecta, atunci sa spunem ca un 2019 promitator este inaintea noastra ar fi o subevaluare enorma.

 

 

Concluzie

 

 

Un Bitcoin minim nu echivaleaza cu o inversare imediata a pietei si o alergare instantanee a  unei tendinte bull. In timp ce acest lucru se poate intampla, este foarte probabil sa ramanem in intervalul 3.000  si 6.000 dolari pentru cateva luni, presupunand ca predictia noastra este corecta. Acest lucru ne ofera o multime de oportunitati de a acumula Bitcoins inainte de inceperea pietei bull.