Upbit ,schimbul de criptomonede din Coreea de Sud – condus de o filiala a gigantului tehnic coreean Kakao – a notificat utilizatorii despre furtul de 342.000 de ETH din hot wallet-ul sau.

 

Incidentul a fost confirmat intr-o declaratie oficiala scrisa de Lee Seok-Woo, CEO-ul operatorului Upbit, Dunamu, pe 27 noiembrie.

 

Upbit va folosi fonduri corporative pentru a proteja activele utilizatorilor.

In declaratia sa, Lee Seok-woo a dezvaluit ca:

„La 1:06 PM din 27 noiembrie 2019, 342.000 ETH (aproximativ 58 miliarde won) au fost transferati din portofelul Hot Upbeat Ethereum intr-un portofel necunoscut. Adresa portofelului necunoscut este 0xa09871AEadF4994Ca12f5c0b6056BBd1d343c029. ”

 

Scuzandu-se utilizatorilor pentru orice „neplacere” cauzata, CEO-ul a prezentat masurile luate de exchange dupa ce a detectat incidentul, in timp ce a incetat sa il numeasca „hack”.

 

Schimbul s-a angajat sa protejeze activele utilizatorilor, precizand ca cele 342.000 de ETH (aproximativ 50 de milioane de dolari) vor fi acoperite de activele corporative. Acesta a mutat deja toate activele criptate din portofelul cald la depozitare la rece.

 

Depunerile si retragerile vor dura cel putin doua saptamani pentru a fi reluate, Lee Seok-Woo promitand sa informeze utilizatorii imediat ce se vor redeschide.

 

Directorul general a mai indicat ca toate celelalte transferuri la scara larga recente nu au fost anormale, ci au fost legate de activul in miscare de schimb intre instalatiile de incalzire si depozitare.

 

In martie a acestui an, Upbit si firma locala de securitate cibernetica East Security au sustinut ca o inselatorie de phishing care vizeaza utilizatorii sai a fost savarsita de hackeri din Coreea de Nord.

 

In ianuarie 2018, cele mai mari patru schimburi criptografice din Coreea de Sud – Bithumb, Upbit, Coinone si Korbit – au creat o linie directa pentru schimburile majore, pentru a se asigura ca tranzactiile suspecte ar putea fi detectate si inghetate imediat dupa ce au fost dezvaluite.

 

Bithumb a suferit pana in prezent trei incalcari majore de securitate, cel mai recent in luna martie a acestui an.