Noi inovatii tehnologice au fost dezvaluite de un startup din Austin, care ar putea furniza locuinte sigure la preturi mici, realizate cu o imprimanta 3D, dintr-un nou tip de material.

Compania, care poarta numele de Icon, a expus recent o casa construita in parteneriat cu un ONG local, care dovedeste ca este posibila construirea unei locuinte de 32 de metri patrati pentru doar o fractiune din pretul normal. Prototipul este primul de acest fel din tara care a primit toate autorizatiile.

ONG-ul, care poarta numele de New Story, are misiunea de a cerceta si de a proiecta inovatii in domeniul imobiliar.

Abordarea Icon nu duce lipsa de finantare, compania reusind sa straga anul trecut noua milioane de dolari. Insa nu doar banii ii diferentiaza, ci si tehnologia inovativa, si un nou tip de material futuristc.

Avantajele Icon sunt numeroase, insa doua dintre ele se remarca. Primul este noul material asemanator cimentului sau mortarului, care se numeste “Lavacrete”. Acesta permite imprimarea caselor direct la locatie. Dezvoltatorii sustin ca Lavacrete a trecut fiecare test la care a fost supus.

Cel de-al doilea avantaj al companiei este imprimanta 3D, numita “Vulcan II”, o continuare a modelului Vulcan, care a fost creat inainte ca Icon sa se afiseze pe piata.

Vulcan II are o gramada de optiuni, inclusiv o tableta de control, monitorizare la distanta, si posibilitatea de mixare, pompare si livrare automata a materialului. Ceea ce este si mai interesant la aceasta imprimanta 3D este ca poate lucra afara, in conditii dure. Folosind Vulcan II, Icon si partenerii sai pot rezolva lipsurile din locatii precum Haiti, si zonele rurale din El Salvador, unde constrangerile precum lipsa de apa, de electricitate, si de forta de munca, pot schilodi dispozitivele mai sofisticate.

“Metodele conventionale de constructie vin cu probleme pe care le-am acceptat de-a lungul timpului, in asa masura incat nu ne putem imagina o alternativa. Cu imprimarea 3D, nu doar ca ai un mediu izolat termic, o masa termala mare, si pierderi aproape de zero, dar ai si viteza, o paleta variata, elasticitate, si costuri reduse. Este de zece ori mai bine”, a declarat Jason Ballard, co-fondator al Icon.

New Story are in plan sa foloseasca tehnologia pentru a construi case familiilor defavorizate din El Salvador, in timp ce Icon incearca sa aduca timpul de executare la mai putin de 24 de ore.

Preluat de pe Digital Trends