Batalia legala dintre Craig Wright, inventatorul autoproclamat al Bitcoin (BTC) si informaticianul David Kleiman, se misca in favoarea lui Keiman.

 

Potrivit unui membru al audientei judecatoresti , judecatorul Bruce Reinhart a respins marturia lui Wright, afirmand ca a jurat fals prin furnizarea instantei cu documente falsificate si i-a recomandat sa predea 50% din cei peste un milion de dolari in Bitcoin pe care Kleiman i-a minat cu Craig Wright, precum si drepturile de proprietate intelectuala asociate cu software-ul Bitcoin.

 

Cazul a inceput in februarie 2018, cand avocatii au depus dosarul impotriva lui Craig Wright, acuzandu-l ca a furat sute de mii de dolari in Bitcoin – la ora de presa evaluata la peste 5 miliarde de dolari – dupa moartea lui Kleiman in aprilie 2013.

 

Desi in prezent nu sunt disponibile documente cu privire la hotarare, azi a fost programata o audiere probatorie pentru cazul privind motiunea reclamantilor pentru sanctiuni / incalcare privind descoperirea obligatorie a ordinului.