Compania internationala de tutun Philip Morris se gandeste sa foloseasca blockchain in urmarirea timbrelor fiscale pe pachetele de tigari, a confirmat purtatorul de cuvant al firmei Cointelegraph .

 

Compania Philip Morris International doreste sa implementeze tehnologii emergente, cum ar fi blockchain, pentru a imbunatati eficienta, transparenta si rentabilitatea afacerii sale, a declarat reprezentantul companiei intr-un e-mail catre Cointelegraph.

 

Nitin Manoharan, seful mondial al arhitecturii si inovatiei tehnologice Philip Morris, a estimat recent ca numai Philip Morris ar putea economisi pana la 20 de milioane de dolari prin reducerea actelor fiscale si a fraudei cu blockchain, potrivit coinDesk. Manoharan a sustinut ca munca manuala si riscurile contrafacute asociate acesteia ajung sa coste industria si guvernele 100 de milioane de dolari pe an.

 

In timp ce Manoharan a spus ca urmarirea taxelor fiscale este doar una dintre cele sase aplicatii de tip blockchain pe care Philip Morris doreste sa le prezinte anul viitor, purtatorul de cuvant al companiei a clarificat la Cointelegraph ca Philip Morris va urma indrumarea guvernului in aceasta privinta.

 

La inceputul acestui an, Reuters a raportat ca un numar de magazine de tutun din Paris au inceput sa vanda (BTC) pentru bani in ciuda incertitudinii de reglementare.

 

Recent, firma Iota si firma Internet of Things (IOT) Evrythng, a anuntat un parteneriat pentru a aplica tehnologie de tip blockchain si IoT pentru a promova o mai mare transparenta pentru lanturile de aprovizionare cu bunuri de consum.