Update-ul Dota 2 Outlanders a fost lansat astazi, adaugand nu doar doi eroi in plus, dar si aspecte masive ale jocului, inclusiv livrarea de articole, teleportarea, avantajele late-game ale jocului si progresele item-urilor. Jocul de baza ramane acelasi – ucizi monstri controlati de computer pentru a castiga aur si experienta pentru a deveni suficient de puternic pentru a ucide adversarii umani si, in cele din urma, a le distruge Ancient-ul, dar intrebarile si problemele mai mari care ocupa mintea jucatorului vor fi complet diferite.

 

Foarte rapid, iata o serie de modificari majore pe care Dota 2 Outlanders le aduce:

Fiecare jucator incepe acum cu propriul curier pentru a transporta obiecte pentru ei in loc de intreaga echipa care impartaseste unul ..

Curierii pot aseza acum ward-uri care ofera viziune asupra partilor din harta invaluite de fog of war  odata ce atingeti nivelul 15.

Observer wards sunt acum gratuite.

Incepeti jocul cu trei scrolluri de town portal.

Eroii pot acum sa treaca de level 25 pana la level 30, deblocandu-si intregul arbore de talente cand o fac.

Side shop-urile au disparut si inlocuite cu avanposturi, un nou tip de cladire care ofera bonus xp, aur si care poate fi folosit ca loc de teleport de catre cine il controleaza.

Inamicii controlati de calculator scapa acum la intamplare unul dintre 62 de articole, inclusiv noul Phoenix Ash, care mentine un jucator in viata timp de cinci secunde in plus dupa moare.

O multime de obiecte si eroi existenti au fost refacute.

Scutul stout a fost eliminat din joc .

 

Dincolo de elementele de baza ale utilizarii abilitatilor eroului tau pentru a ucide alti jucatori, Dota 2 se bazeaza in mare parte in gestionarea economiilor si controlul hartii. Exista o cantitate limitata de  experienta si aur care se poate castiga la un moment dat, iar impartirea pe  cat mai mult posibil a jucatorilor potriviti la momentul potrivit este ceea ce castiga jocurile. A face asta presupune sa stii unde se afla cealalta echipa pe harta. Noua actualizare imbunatateste in mod fundamental abordarile actuale ale ambelor lucruri, facand ca unele item-uri sa cada de pe monstri si facand mai usor sa manevrezi pe harta si sa obtii viziune.

 

Echipele Dota 2 sunt formate din cinci persoane, dintre care cel putin cateva sunt desemnate „support”. Unul dintre principalele posturi de munca ale unui support este plasarea ward-urilor care ofera viziune asupra anumitor zone ale hartii, astfel incat restul echipei sa stie unde ei pot merge in siguranta la farmat gold si puncte de experienta si unde se pot pozitiona pentru a incerca sa surprinda echipa adversa. Acum ca ward-urile sunt gratuite si in cele din urma pot fi plasate de catre curieri, acest rol a fost fundamental schimbat.

 

In mod similar, jucatorii responsabili de a-si nivela eficient caracterul si de a obtine obiecte mai puternice pentru a deveni masini de ucidere de neoprit, vor trebui acum sa se confrunte cu o economie complet noua a loot-ului de pe monstri condusa partial de sansa. Cu cat jocul continua mai mult, cu atat va fi mai probabil sa primiti anumite picaturi, dar acum va fi mult mai imprevizibil jocul.

 

Dota 2 a fost lansat oficial in 2013. De atunci, a primit zeci de actualizari, atat mari cat si mici, unele dintre care, din cand in cand, au modificat meta-ul de baza al jocului si au fortat jucatorii sa se adapteze la noile strategii si tactici. Nu sunt sigur ca niciuna dintre aceste actualizari a aratat la fel de transformatoare ca aceasta, cel putin pe hartie.

 

Cei doi noi eroi ai update-ului Dota 2 Outlanders sunt Void Spirit care este melee si Snapfire ranged support. Desi ambii par interesanti si obtinerea a doi eroi noi intr-o singura actualizare este neobisnuita, totusi nu se simte la fel de atragator ca un curier care poate pune ward-uri gratuit.

 

Dota 2 a excelat intotdeauna sa faca sute de ore de experienta cu jocul sa se simta ca o picatura in galeata, iar cea mai recenta actualizare va fi, intr-o multime de feluri, ca si cum ai incepe din nou.