Microsoft impiedica un numar mare de dispozitive sa se actualizeze la Windows 10 May 2020 Update. In timp ce compania de software a lansat actualizarea saptamana trecuta, Microsoft a recunoscut ca exista o serie de probleme cunoscute care impiedica instalarea actualizarii pe o varietate de computere.

 

Microsoft are o lista de 10 probleme pe care le investigheaza in prezent, iar 9 dintre ele au dus la un “compatibility hold” care opreste Windows 10 May 2020 Update de a fi instalat prin Windows Update. O problema care implica erori neasteptate sau reporneste dispozitive mereu conectate, afecteaza dispozitive precum Microsoft Pro Surface 7 sau Surface Laptop 3.

 

Daca ati verificat Windows Update pentru actualizarea din mai 2020 si nu ati vazut nimic, atunci este posibil ca dispozitivul dvs. sa fie blocat de la actualizare. De asemenea, Microsoft a adaugat un avertisment la Windows Update in weekend pentru dispozitivele care nu sunt gata sa fie actualizate.

 

De asemenea, Microsoft „incetineste” disponibilitatea actualizarii Windows 10 mai 2020 prin Windows Update, astfel incat optiunea ar putea sa nu apara pentru multi, indiferent de dispozitive si drivere.

 

Cea mai recenta actualizare este, de asemenea, blocata pe sisteme cu aplicatii sau jocuri care utilizeaza redistribuirea GameInput. Microsoft nu precizeaza ce aplicatii si jocuri folosesc acest lucru, dar compania a constatat ca „aplicatiile sau jocurile afectate ar putea pierde aportul mouse-ului” cu actualizarea din mai 2020.

 

Am incercat sa verificam actualizarea pe o varietate de dispozitive, incluzand Microsoft Book Surface 3, Surface Laptop 3, Surface Pro X, un laptop pentru jocuri si doua PC-uri de jocuri personalizate. Am reusit sa-l instalam cu succes din Windows Update doar pe un Surface Pro 6.

 

Cu toate acestea, Windows Update nu este singura cale de a actualiza sistemul. Puteti forta, de asemenea, prin intermediul asistentului de actualizare Microsoft. Instrumentul ocoleste chiar si blocurile pe care Microsoft le-a pus la punct pentru sistemele afectate. Cu toate acestea, nu recomandam utilizarea instrumentului daca Windows Update are semnalate probleme potentiale.