Departamentul de Securitate Publica din Georgia a fost lovit vineri de un atac ransomware care a afectat patrula de stat, politia capitolelor si Divizia de conformitate cu transportatorii auto din Georgia, care efectueaza inspectii de siguranta.

 

Laptop-urile instalate in masinile politiei au pierdut conectivitatea si accesul la informatiile politiei ca urmare, a informat site-ul surorii CNET ZDNet.

 

Atacurile ransomware folosesc malware pentru a crypta datele de pe calculator, ulterior fiind decryptate daca hackerii sunt platiti. Orasele si municipalitatile sunt adesea vizate, deoarece nu isi permit sa aiba servicii cazute.

 

Infectia a fost continuta de DPS care isi inchide sistemele IT, inclusiv servere de e-mail, site-uri publice si servere backend. Politistii folosesc in schimb telefoanele de lucru si radiourile auto pentru a solicita informatii, a spus ZDNet.

 

La inceputul acestei luni, agentia de gestionare a situatiilor de urgenta din Georgia si departamentul de politie Lawrenceville din Georgia au fost, de asemenea, afectate de ransomware.

 

In iulie, mai mult de 225 de primari americani au semnat o rezolutie de a nu plati rascumparari hackerilor. Douazeci si doua de atacuri cibernetice au inchis sistemele informatice ale guvernului orasului, judetului si statului in acest an, inclusiv atacurile impotriva a doua orase din Florida, Lake City si Rivera Beach, care au inregistrat o rascumparare combinata de peste 1 milion USD.

 

“Conferinta primarilor din Statele Unite este unita impotriva platii rascumpararilor in cazul unei incalcari a securitatii IT”, mentioneaza rezolutia adoptata in cadrul reuniunii anuale a Primarilor din SUA.