Multi oameni si-au folosit telefoanele Android fara probleme de securitate, fara software suplimentar de securitate de ani buni. In timp ce multi vor putea continua aceasta tendinta, exista cateva lucruri de care trebuie sa tineti cont, mai ales daca sunteti un utilizator mai putin experimentat sau de multe ori ajutati unul.

 

Primul lucru este ca Android este o tinta mai mare decat oricand datorita oamenilor care isi muta o mare parte din informatiile personale pe dispozitivele mobile. In afara de asta, escrocheriile de tip phishing sunt mai inteligente ca niciodata si se pot deghiza ca notificari sau comunicari precum texte, e-mailuri sau chiar doar apeluri.

 

Al doilea lucru este cat de des se actualizeaza telefonul. Patch-urile de securitate Android sunt eliberate pentru a rezolva vulnerabilitatile gasite in sistemul de operare. Problema este ca nu toate telefoanele primesc prompt aceste actualizari si este posibil ca unele telefoane mai vechi sa nu le primeasca deloc.

 

Majoritatea aplicatiilor antivirus de pe Android isi scaneaza descarcarile, inclusiv aplicatiile noi, pentru a verifica daca exista amenintari. De asemenea, pot verifica site-urile pe care le vizitati in browserul dvs. pentru amenintari cunoscute. Aceasta poate include site-urile care incearca sa para o aplicatie sau un site web legitime care sa va ofere informatii.

 

Multe aplicatii antivirus platite includ, de asemenea, caracteristici utile precum un tracker de dispozitiv in caz de furt sau chiar detectare pentru carduri SIM noi. Exista cateva optiuni pentru programe antivirus in functie de nevoile dvs. Va recomandam Kasperksy si Bitdefender, deoarece ambele sunt rapide si eficiente si functioneaza pe dispozitivele dvs. Android, inclusiv smartwatch-ul dvs., daca aveti nevoie.