Microsoft Windows Defender – Microsoft si „cel mai bun antivirus” nu sunt de obicei scrise in aceeasi propozitie, dar vor trebui sa fie urmand ultimele rezultate ale testului pentru cel mai bun antivirus.

 

Dupa cum raporteaza Softpedia, institutul independent de securitate IT AV-TEST a petrecut mai si iunie evaluand continuu 20 de produse de securitate ale utilizatorilor casnici folosind setarile lor implicite pentru a vedea care oferea cea mai buna protectie. Doar patru dintre aceste produse au obtinut un scor superior, iar unul dintre ele a fost Microsoft Windows Defender.

 

Celelalte trei sunt F-Secure SAFE 17, Kaspersky Internet Security 19.0 si Norton Security 22.17. Marea diferenta intre acestea si Microsoft Windows Defender este faptul ca Microsoft include Windows Defender gratuit cu Windows 10, unde, la fel ca ceilalti necesita un abonament platit pentru a continua sa fie complet functional.

 

Dintre celelalte produse evaluate, Webroot SecureAnywhere 9.0 a iesit ultimul. Cei care lipsesc din punctajul maxim in timp ce castiga un premiu AV-TEST „Produs de top” includ Avast Free AntiVirus 19.5, AVG Internet Security 19.5, Bitdefender Internet Security 23.0, Trend Micro Internet Security 15.0 si VIPRE AdvancedSecurity 11.0.

 

In mod clar, exista o multime de optiuni pe piata antivirusilor si majoritatea optiunilor ofera o protectie buna, insa Microsoft stabileste acum un standard foarte inalt. Acesta bate cea mai mare parte a concurentei si este complet gratuit pentru utilizatorii Windows 10. Toti ceilalti trebuie intr-adevar sa isi imbunatateasca oferta, daca vor sa continue sa vanda software de securitate utilizatorilor Windows.