Bitfinex, unul dintre cele mai mari schimburi de criptomonede din lume, permite acum utilizatorilor sa achizitioneze criptomonede cu carduri de credit si de debit.

 

Bitfinex a facut anuntul pe 20 decembrie, spunand:

„Cumparati criptomonede cu carduri de credit sau debit direct in platforma Bitfinex. Fie ca este vorba de Bitcoin, USDt, Ethereum sau orice alte token-uri ERC20, alegeti-va preferatul si cumparati direct cu carduri de credit sau debit.”

 

Decembrie a fost martor la o serie de evolutii Bitfinex, odata cu magazinul de schimb si crypto Bitrefill asociat pentru a permite clientilor platformei de tranzactionare sa cumpere cu Bitcoin (BTC) prin intermediul retelei Lightning. Colaborarea va permite clientilor sa cumpere peste 2.000 de vouchere preplatite diferite cu BTC. Tichetele pot acoperi costurile serviciilor si produselor relevante pentru jocuri, mese, divertisment, calatorii si multe altele.

 

Firma de analiza a blockchain-ului, bazata in New York, Chainalysis urmeaza sa ofere Bitfinex solutia de conformitate anti-spalare a banilor pentru a utiliza capacitatile de monitorizare in timp real a tehnologiei Chainalysis pentru a identifica valorile cu risc ridicat pe fondul unui volum mare de tranzactii.

 

De asemenea, Bitfinex a dezvaluit primul dintre cele doua upgrade-uri majore despre care spune ca va schimba complet platile si obiceiurile de cheltuieli ale utilizatorilor, confirmand ca ar suporta tranzactiile BTC din reteaua Lightning.

 

De asemenea, in aceasta luna, bitFlyer, schimbul de criptomonede bazat pe Tokyo a anuntat lansarea „cumpararii instantanee” pe platforma sa europeana de schimb. Astfel, schimbul va oferi utilizatorilor sai europeni posibilitatea de a cumpara criptomonede folosind un card de credit, un card de debit si metode locale de transfer instant, precum Sofort, iDeal si GiroPay.

 

Coinbase Card, o carte de debit Visa lansata de schimbul de criptomonede Coinbase, a inceput sa sustina Dai (DAI), un stablecoin legat de dolarul SUA, alaturi de criptomonede majore precum Bitcoin si Litecoin (LTC).