Secretarul general al Organizatiei Natiunilor Unite (ONU), António Guterres, a declarat ca organizatia trebuie sa adopte tehnologia blockchain. Conform unui raport al Forbes din 28 decembrie, Guterres considera ca blockchainul ar trebui sa se numere printre tehnologiile utilizate de ONU.

 

„Pentru ca Natiunile Unite sa-si indeplineasca mai bine mandatul in era digitala, trebuie sa imbratisam tehnologii precum blockchain care pot ajuta la accelerarea realizarii Obiectivelor de Dezvoltare Durabila”, a spus el.

 

Nu este prima data cand Guterres a vorbit puternic despre potentialul tehnologiei blockchain. Dupa cum a raportat Cointelegraph in iulie anul trecut, acesta a creat un „Grup pentru cooperare digitala”, care a pus in mod explicit tehnologia blockchain pe ordinea de zi.

 

In septembrie 2018, el a vorbit si despre modul in care increderea in institutiile nationale, intre state si intr-o ordine globala bazata pe reguli a scazut si cum tehnologiile, in special tehnologia blockchain, pot ajuta la atenuarea problemei. Cu toate acestea, a vorbit mai putin pozitiv despre criptomonede:

„Retelele criminale organizate se ascund pe dark web, profitand de criptomonede si plati aproape anonime pentru traficul de persoane si marfuri ilegale.”

 

In mod similar, la sfarsitul lunii august, seful Oficiului Natiunilor Unite pentru Droguri si Criminalitate Neil Wals a avertizat ca folosirea criptomonedelor face combaterea spalarii de bani mult mai dificila.

 

De cand Guterres a creat programul de cooperare digitala, utilizarea blockchain din partea Natiunii Unite a inregistrat o crestere semnificativa. Dupa cum a raportat recent Cointelegraph, ONU a lansat un instrument blockchain care urmareste sa impiedice exploatarea lucratorilor migranti din Hong Kong cu o firma de servicii financiare blockchain la inceputul acestei luni.

 

Conform rapoartelor din iulie, ONU lucreaza si la solutii blockchain pentru dezvoltarea urbana durabila in Afganistan.

 

In sfarsit, in aprilie, presedintele agentiei de aviatie specializata a Organizatiei Natiunilor Unite a spus ca tehnologia blockchain ar putea oferi beneficii extraordinare pentru sistemele de aviatie la nivel global.