Régie de l’énergie, autoritatea de reglementare a energiei din provincia canadiana din Quebec, a lansat noi reguli pentru minerii crypto. Dezvoltarea a fost anuntata de principalul furnizor de energie electrica canadian Hydro-Quebec pe 29 aprilie.

Conform noilor reglementari, Régie de l’énergie a ordonat producatorului de energie Hydro-Quebec sa aloce 300 de megawati (MW) industriei blockchain. “Acesti 300 MW vor fi in plus fata de cei 158 MW deja acordati clientilor existenti aprobati de Hydro-Quebec si de 210 MW acordati clientilor existenti aprobati de distribuitorii municipali”, se mai arata in anunt.

Pentru a primi o parte din puterea alocata , companiile trebuie sa treaca printr-un proces de selectie in cazul in care sunt clasificate pe patru criterii, inclusiv numarul de locuri de munca create in Quebec, salariul total al locurilor de munca directe, valoarea investitiilor si recuperarea caldurii. Hydro-Quebec spune in comunicat ca noile norme vor permite organizatiei sa protejeze tarifele scazute pe care le ofera clientilor.

Canada a fost recunoscuta ca o natiune lider in industria crypto bazata pe inovatia sa, costurile reduse ale energiei, viteza ridicata a internetului si regimul de reglementare favorabil. La sfarsitul lunii iulie a anului trecut, Hydro-Quebec a aratat ca provincia a avut un excedent energetic echivalent cu 100 de terawatt-ora pe o perioada de 10 ani si ofera unele dintre cele mai scazute rate de electricitate din America de Nord.

In luna iunie, compania Hydro-Quebec a propus noi reguli, in cadrul carora societatile in legate de blockchain vor fi obligate sa liciteze pentru energie electrica si sa cuantifice locurile de munca si investitiile pe care se asteapta sa le genereze pe megawati.

Recent, orasul Ontario din Innisfil, Canada, a anuntat ca ruleaza un program pilot care va permite locuitorilor sa plateasca impozite pe proprietate cu BTC, cu posibile prelungiri la alte criptomonede, inclusiv eter (ETH), litecoin (LTC) (BCH), si ripple (XRP) la o data ulterioara.