Vineri, pretul Bitcoin a suferit o corectie de 5% de la nivelul maxim de 4172 de dolari, sugerand ca trendul ascendent se apropie de sfarsit.

BTC/USD s-a lovit de un nivel de rezistenta in jurul valorii de 4000 de dolari, rezistenta care a oprit astazi tendintele de crestere de patru ori. Pe de alta parte, avem nivelul de suport de la 3880 de dolari, ceea ce a facut ca pretul Bitcoin sa se modifice intre aceste doua valori, care au o serioasa componenta psihologica.

Tendintele ascendente incetinesc, in timp ce sustinatorii pietei nu sunt pe deplin convinsi de o crestere extinsa, dar sunt inca implicati in mentinerea nivelului de suport. In cel mai bun caz, piata Bitcoin ar putea sa se stabilizeze in jurul valorii de 4423-4500 de dolari, dar teama de potentiale corectii care ar putea duce la scaderea pretului inca persista. Micii investitori ar putea sa gaseasca dificil sa tranzactioneze, dat fiind tiparul bearish al pietei.

Indicatorul relativ de putere (RSI) spune multe despre parerea cumparatorilor in apropiere de maxime. Inca din 17 septembrie, valorile de peste 55-57 de dolari au inceput sa para ambitioase. Este a patra oara cand Bitcoin-ul se afla pe punctul de a depasi pragul de 60, iar acest lucru ar putea mentine semnalele de cumparare. Daca moneda ar putea sa atinga pragul de 4500 de dolari, lucrurile ar deveni mult mai usoare. Daca nu, scaderea pana la valori de 3127-3130 de dolari este foarte posibila.

Perechea BTC/USD se gaseste intre valorile de 3883 de dolari, ca nivel de suport, si 4172, ca nivel de rezistenta. Aceste nivele nu sunt puternice, dar poseda o componenta psihologica care poate convinge investitorii sa deschida pozitii.

Acestea fiind spuse, orice intoarcere de la 3883 de dolari ar putea convinge deschiderea pozitiilor pe termen lung catre valoarea de 4172 de dolari, si orice intoarcere de la 4172 ar favoriza deschiderea pozitiilor pe termen scurt catre 3883 de dolari.

Aceasta ar fi cea mai sigura strategie in caz ca perechea va petrece mult timp intre aceste doua valori. Un ordin de stopare a pierderii stabilit la nivelul de intrare, in opozitie cu miscarea pretului, va defini perspectiva de management a riscului.

In cazul in care perechea BTC/USD reuseste sa treaca de valoarea de 4172 de dolari, ne com intoarce atentia catre valoarea de 4270, in timp ce pastram ordinul de stopare al pierderilor imediat sub nivelul de intrare.

O cadere sub 3883 de dolari va crea un nou nivel de suport in jurul valorii de 3637 de dolari.

Un stop imediat sub nivelul de intrare ne va minimiza pierderile.