Odata cu incheierea anului 2019, Apple si-a lansat lista cu cele mai descarcate aplicatii iPhone din acest an. Si … nu este foarte diferita de anul trecut. Aplicatia care ocupa numarul unu pentru al doilea an consecutiv este YouTube. Intre timp, locurile doi si trei sunt din nou ocupate de Instagram si, respectiv, de Snapchat.

 

Desi lista nu este la fel de extinsa ca cea din 2018 – de fapt, a fost redusa la jumatate – iata primele zece aplicatii gratuite pentru iPhone descarcate in 2019, potrivit Apple:

1. YouTube

2. Instagram

3. Snapchat

4. TikTok

5. Mesager

6. Gmail

7. Netflix

8. Facebook

9. Google Maps

10. Amazon

Nici una dintre aplicatiile din aceasta lista nu este un soc. Este extrem de neobisnuit ca oricine intalnesti in ziua de azi sa nu foloseasca cel putin una, daca nu toate zilnic.

Dar ceea ce este impresionant este cat de mult a sarit TikTok intr-un singur an. Venind de pe locul 16 pe lista de anul trecut, aplicatia este acum la numarul patru. Totusi, nu este o surpriza. In februarie, aplicatia video virala a inregistrat un miliard de descarcari si s-a clasat pe locul 3 in App Store-ul Apple.

Si, chiar daca Instagram s-a plasat pe locul doi pe lista, este clar ca platforma de socializare se poate simti un pic amenintata de ascensiunea lui TikTok. Compania testeaza in prezent propriul instrument video in Brazilia, permitand utilizatorilor sa creeze clipuri scurte de 15 secunde, completate cu muzica, care pot fi incarcate in povestile lor.

Cine stie – poate va fi suficient sa pastrati Instagram in acel prim loc? Presupun ca va trebui sa asteptam pana anul viitor pentru a afla.

In ceea ce priveste aplicatiile platite, Facetune a ocupat numarul unu pentru al treilea an consecutiv in timp ce aplicatia de programare, HotSchedules, a ocupat locul doi, invingand aplicatia kirakira + cu efecte speciale de anul trecut.

Apple si-a plasat jocurile gratuite pentru iPhone intr-o categorie separata. Fortnite a fost detronat de la primul loc de Mario Kart Tour si s-a clasat pe locul opt in acest an.

Iata lista completa:

1. Mario Kart Tour

2. Color Bump 3D

3. aquapark.io

4. Call of Duty: Mobile

5. BitLife – Life Simulator

6. Polysphere – art of puzzle

7. Wordscapes

8. Fortnite

9. Roller Splat!

10. AMAZE !!

In ceea ce priveste jocurile iPhone platite, Minecraft ia coroana urmata de Heads Up! si Plague Inc.

Apple a aruncat, de asemenea, propriile sale alegeri pentru anul 2019. Spectre Camera (Lux Optics), o aplicatie alimentata de AI care va permite sa faceti fotografii cu expunere indelungata, a luat titlul pentru cea mai buna aplicatie iPhone a anului. Intre timp, cel mai bun joc de iPhone al anului merge la jocul de aventura indie Sky: Children of the Light.