Coinbase Inc. a anuntat ca isi inchide biroul din Chicago si ca a trebuit sa concedieze 30 de ingineri la mai putin de un an de la deschiderea acestuia.

 

Biroul din Chicago, care a sustinut o diviziune numita Coinbase Markets destinata investitorilor institutionali, lucra la construirea unui nou “motor de potrivire” care a asistat la tranzactionarea de inalta frecventa.

 

Biroul din Chicago a sustinut initial aproximativ 100 de angajati, desi nu este clar cate persoane lucrau in birou atunci cand anuntul a fost facut . Coinbase a spus ca, impreuna cu concedierea a 30 de ingineri, alti angajati ar fi transferati la sediul companiei din San Francisco.

 

Compania a mai spus ca produsele de tranzactionare de inalta frecventa nu mai sunt o prioritate si ca se vor concentra in schimb pe alte produse, inclusiv serviciile de custodie si tranzactionarea fara contracte. Dezvoltarea motorului de potrivire va continua, desi cu o prioritate mai mica.

 

“Pentru a deveni ‘Google-ul crypto’ , trebuie sa fim dispusi sa pariem mult”, a declarat pentru CoinDesk astazi un purtator de cuvant al Coinbase. “Unele planuri vor fi indraznete si unele nu vor functiona cum ne dorim”.

 

Speculatiile pentru decizie variaza de la o schimbare de directie la preturi mai mici ale criptomonedelor.

 

“Este posibil ca Coinbase pur si simplu sa nu mai simta ca are nevoie de gloria adaugata a unui nou motor de potrivire la inalta frecventa si latenta redusa”, a spus The Block. “Schimbul este deja dominant pe piata, detinand 50% din volumul tranzactiilor pentru bursele reglementate din SUA, potrivit surselor”.

 

Forbes a sugerat ca decizia Coinbase de a inchide biroul este legata de prabusirea cripto . “Chiar daca industria arata semne de redresare”, a scris, “Coinbase si altii au cautat strategii proaspete si noi surse de venituri”.

 

Chiar daca Coinbase inchide magazinul din Chicago, este inca angajat in alte domenii, astfel incat pierderea neta poate sa nu fie atat de mare chiar si pe termen scurt.

 

Bitcoin continua sa se redreseze, in crestere cu 5.500 dolari in tranzactionare marti dupa ce investitorii au schimbat pista de la o saptamana inainte. Bitcoin tranzactiona la $ 5,537.87 la 9:45 pm EDT dupa ce a ajuns la 5.600 dolari mai devreme, cel mai inalt nivel din acest an.