Huawei, gigantul tehnologic chinez, a lansat serviciul Blockchain Service (BCS) la nivel global, dupa ce acesta a devenit disponibil pentru uz comercial in tara sa de origine pe 10 octombrie.
Serviciul, disponibil pe site-ul Huawei Cloud, ajuta companiile si dezvoltatorii sa creeze, sa implementeze si sa gestioneze rapid si la un cost minim o aplicatie de tip blockchain.

Noul serviciu al Huawei rezolva multe dintre problemele pe care le au intreprinderile atunci cand implementeaza un blockchain. Lansarea unui blockchain global poate fi un efort din punct de vedere al costurilor si al consumului de timp.

In 2016, producatorul de hardware chinez s-a alaturat celui mai influent proiect open source din domeniul blockchain, Hyperledger. Huawei a fost recunoscuta ca un partener cheie al Hyperledger (precum si singurul din Asia) pentru contributiile sale tehnice neintrerupte la subproiectele Fabric si STL.

BCS valorifica spatiul, securitatea si alte tehnologii ale Huawei Cloud, pentru a furniza un serviciu usor de utilizat, eficient si universal aplicabil. Dezvoltatorii si intreprinderile pot utiliza serviciul de blockchain al companiei in domenii precum bazele de date, asistenta medicala la distanta, managementul dispozitivelor IoT, si verificarea identitatii.

Huawei Cloud lucreaza la dezvoltarea platformei sale pentru a oferi suport tehnic intreprinderilor care dezvolta aplicatii si solutii de tip blockchain global.

BCS este usor de utilizat, fiind realizat in conformitate cu Hyperledger Fabric 1.1 si Kubernetes.
Folosind BCS, este posibil ca o companie sa stabileasca un sistem blockchain potrivit propriei afaceri in doar cinci pana la zece minute, afirma Huawei.

Utilizatorii interesati se pot inscrie si pot incepe sa utilizeze astazi serviciul blockchain al Huawei.