Intel crede ca poate combate consumul ridicat de energie cu noul sau brevet.

Numeroase exploatari miniere sunt scoase din uz in acest moment, in mare parte din cauza preturilor mari pentru energia electrica si a dificultatii cu care se mineaza. Recompensa mineritului nu merita efortul.

Producatorul de procesoare a inregistrat un brevet de inventie saptamana aceasta pentru un procesor care pretinde ca ofera o performanta ridicata in domeniul minarii, in timp ce pastreaza un consum mic de energie.

Procesorul este conceput special pentru minarea criptomonedelor construite pe algoritmul SHA-256, precum Bitcoin.

 

Pentru a construi un procesor mai eficient din punct de vedere energetic decat sistemele actuale, Intel pare sa fi dezvoltat un chip care se afla cu un pas inaintea unui miner standard ASIC (Application Integrated Specified Circuit).

 

O parte a procesului minier necesita prelucrarea datelor specifice tranzactiei o singura data. Minerii actuali ASIC, precum Antminers, proceseaza aceste date in mai multe etape. Acest lucru face ca procesul ineficient, potrivit Intel.

 

Noul procesor are in vedere izolarea unei anumite parti a procesului de minat intr-o sectiune separata, pentru a reduce consumul de energie si de timp, precum si pentru a elimina procese inutile de verificare si minare.

Costul generat de consumul de energie este cea mai mare provocare cu care se confrunta minerii in momentul de fata. La inceputul acestei luni, gigantul japonez GMO a declarat ca afacerea miniera a inregistrat o pierdere de 5,5 milioane de dolari in trimestrul III al acestui an.

 

Daca piata criptomonedelor continua sa mearga in ritmul actual, nu va fi de mirare daca acest brevet nu va fi folosit – cel putin pana cand minarea redevine profitabila.