Grupul Bitfury si compania sud-coreeana R & D Foundation Commons lanseaza impreuna o retea de minat criptomonede in Paraguay.

Anuntand parteneriatul joi, Bitfury a declarat ca o serie de centre de minat vor fi infiintate in tara sud-americana, utilizand dispozitivele sale miniere BlockBox AC. In plus, centrele vor fi alimentate de doua centrale hidroelectrice majore, Itaipu si Yacyreta.

 

Colaborarea face parte din proiectul Golden Goose al Fundatiei Commons, sustinut de guvernul din Paraguay, care doreste sa stabileasca zona ca cel mai mare centru minier de criptomonede din lume, avand in vedere oferta ampla de energie electrica ieftina si curata din tara.

 

In prezent, Paraguay utilizeaza aproximativ jumatate din energia electrica produsa de cele doua centrale, potrivit lui Bitfury.

 

Sandra Otazú Vera, avocat senior in Paraguay si consilier al Fundatiei Commons, a declarat ca Paraguay exploreaza “modalitati creative de a utiliza tehnologii emergente, cum ar fi blockchain si cryptocurrency, in beneficiul economiei si al cetatenilor lor”.

 

Fundatia Commons intentioneaza, de asemenea, sa lanseze un exchange de crypto in Paraguay in cursul acestui an. Platforma va integra platforma Bitfury pentru analiza conformitatii Crystal, conform anuntului.

 

Bitfury, care este specializata in fabricarea infrastructurii pentru minat de crypto, are in vedere o oferta publica initiala (IPO) la Amsterdam, Londra sau Hong Kong, care ar putea avea loc la inceputul acestui an.

 

In noiembrie 2018, compania a obtinut 80 milioane dolari in finantare condusa de firma de capital de risc Korelya Capital, de asemenea participand la Galaxy Digital, Macquarie Capital si Dentsu Inc. de la Mike Novogratz.