Un oficial al SEC crede ca ETF-ul Bitcoin va deveni in sfarsit o realitate. Comisarul Robert J Jackson JR. si-a exprimat optimismul in ceea ce priveste o aprobare a ETF-ului Bitcoin in cadrul unui interviu cu Congressional Quarterly. Acest interviu nu era menit sa devina public pana pe 11 februarie.

Chiar si asa, detaliile interviului au ajuns deja in mediul online. Drew Hinkes de la Athena Blockchain a dezvaluit stirile pe o retea de socializare.

 

Comisarul dezvaluie detalii cu privire la ETF

 

Jackson a declarat pentru Congressional Quarterly ca este extrem sa greu sa obtii aprobarea SEC atunci cand vine vorba de instrumente de investitii precum o bursa.

 

Acesta a spus:

“Obtinerea aprobarii de la cea mai profunda si cea mai lichida piata de capital din lume este dificila, si asa si trebuie sa fie. De indata ce punem stampila Comisiei Valorilor Mobiliare si a Schimburilor din SUA (SEC) pe un instrument de investitii, de indata ce il facem sa devina disponibil publicului larg, ne asumama riscul ca americanii ar putea fi vatamati.”

 

Aplicantii pentru o bursa Bitcoin sunt din ce in ce mai numerosi

 

Jackson a discutat si despre numeroasele aplicatii pentru o bursa Bitcoin pe care SEC le-a primit. Acestea le includ si pe cele de la Winklevoss si Cboe.

 

“Sunt fericit sa afirm ca participantii acestei piete au inceput sa vina cu idei si solutii. Daca vom gasi sau nu solutia care protejeaza investitorii ramane de vazut, insa stiu ca multe dintre aplicatii nu au fost nici macar pe aproape.”

 

La sfarsitul lunii ianuarie, Cboe a propus din nou solutia sa, VanEck SolidX Bitcoin Trust, care le-ar permite investitorilor mari, dar si institutiilor, sa investeasca in Bitcoin printr-o metoda convenabila si familiara.

 

Directorul grupului, Gabor Gurbacs, a anuntat pe o retea de socializare ca acest ETF este produsul unui efort al tuturor echipelor implicate. Cboe si-a retras aplicatia pe 23 ianuarie.

 

Articol preluat de pe ccn.com