Am mentionat in articolele trecute ca minimul Bitcoin ar fi in jurul valorilor de 2800-3200 de dolari. Curba pretului din ultimele zile ne-a intarit convingerea ca predictia noastra este corecta, si ca acesta este minimul pe termen scurt. Bulls au ramas pe pozitii, si au cumparat Bitcoin de fiecare data cand acesta s-a apropiat de valoarea de 3000 de dolari. Ca urmare a acestui lucru, Bitcoin-ul a inceput sa creasca imediat dupa cel mai recent minim de 3121 de dolari, inregistrat pe 15 decembrie.

 

Chiar si asa, nu este cazul sa ne bucuram inca, Bitcoin-ul nu a trecut de perioada de criza. Un minim pe termen scurt nu garanteaza un nou bull-run. Parerea noastra este ca Bitcoin-ul mai are luni intregi de fluctuatii, inainte sa ajunga la un trend predominant ascendant. In acest articol vom explora posibilitatea ca Bitcoin sa atinga, din nou, valoarea de 5800 de dolari.

 

Puternice tendinte bull pe termen scurt

 

Modificarile de pret recente au oferit Bitcoin-ului o noua sansa la viata. Cu cateva zile in urma, pesimistii preziceau o cadere la 1800 de dolari, in conditiile in care piata incerca sa se mentina peste 3200 de dolari. Pe 17 decembrie bulls au decis sa contrazica prezicerile pesimiste, iar pretul a inceput sa creasca in urmatoarele 4 ore.

Ruperea lantului scaderilor a fost determinate de un volum mare de tranzactii, acesta crescand cu mai mult de 200%. Aceasta iesire dintr-un cerc vicios a fost urmata de o alta miscare bullish a pretului.

Cu aceste doua cresteri neasteptate, Bitcoin-ul a ajuns la 3732 de dolari. Este acum in pozitia de a creste pana la nivelul de 4340 de dolari. De aici lucrurile devin interesante, pe masura ce ne gandim la traseul pe care ar trebui sa il urmeze criptomoneda pentru a ajunge din nou la valoarea de 5800 de dolari.

 

Vedem doua posibilitati.

 

Prima posibilitate este formarea unui nou minim la valoarea de 3732 de dolari, urmand sa vedem crestere la fiecare 4 ore. Aceasta este varianta noatra favorita, si ne spune ca piata bull se intoarce.

O iesire din cercul vicios de pana acum este, cu siguranta, un semn ca valoarea de 5800 de dolari poate fi generata. Am vazut acest exemplu recent, cu NEM (XEM/BTC). Si LTC/BTC urmeaza acest tipar.

 

Posibilitatea unui tipar de minim dublu

 

O alta posibilitate care ar putea asigura revenirea este un tipar de minim dublu.Am vazut acest model in cazul unor monede precum TRON (TRX/BTC) si Ambrosus (AMB/BTC).

Cu toate ca nu este varianta noastra preferata, un minim dublu este posibil din puct de vedere tehnic. Acest model sustine ca un nivel sub minimul actual de 3121 de dolari va fi ferm respins. Mai mult de atat, aceasta varianta ii da monedei sansa de a stabili o baza solida in jurul valorii de 3000 de dolari. In acest moment cumparatorii asteapta potentiala crestere la nivelul de 5800 de dolari.

 

Concluzie

 

Revenirea recenta pe termen scurt ne-a dat incredere ca Bitcoin-ul ar putea atinge valoarea de 5800 de dolari in urmatoarele saptamani. Cu piata care se afla in acest moment peste punctul de mijloc de 3732 de dolari, este de asteptat ca valoarea de 4340 de dolari sa fie atinsa si depasita.

Chiar si asa, Bitcoin-ul va mai suferi o scadere inainte de a atinge aceasta valoare de mijloc. Miscarile de pret permit pietei sa creasca. Asa arata predictia noastra despre parcursul Bitcoin in perioada urmatoare.