Bitcoin a avut o crestere de 15% ajungand la 4.300 dolari, dar traderii nu sunt convinsi de Bull Run

In ultimele 24 de ore, pretul Bitcoin (BTC) a crescut de la 3.771 dolari la 4.355 dolari, cu mai mult de 15.4 la suta, fata de dolarul SUA.

Valoarea criptomonedei dominante a crescut de la 5 miliarde dolari la 7,2 miliarde de dolari, intrucat mai multi comercianti au facut schimbul din alte monede precum Coinbase si Bitstamp.
Bitcoin a inregistrat cea mai mare crestere a pretului pe o singura zi de la data de 12 aprilie, cand pretul activului crescuse cu 19,4% de la 6.758 dolari la 8.069 dolari.

Recuperarea neasteptata a companiei Bitcoin a facut comunitatea utilizatorilor de criptomonede si a investitorilor de pe piata sa isi recapete optimismul fata de tendinta preturilor clasei de active.

Cu toate acestea, dupa evaluarea meticuloasa a pretului Bitcoin, analistii tehnici au sfatuit utilizatorii sa fie prudenti in ceea ce priveste criptomonedele, intrucat ritmul inconstant de preturi nu ofera siguranta.

Progres slab de 15%

Cresterea cu 15,4% a pretului BTC, suspectata a fi fost cauzata de viitoarea expirare a contractelor Bitcoin pe piata tranzactiilor Futures din S.U.A., a reprezentat o evolutie puternica pentru BTC fata de performanta sa din ultimele doua saptamani.

Un comerciant de criptomonede si analist tehnic recunoscut sub alias-ul de “The Crypto Dog” a declarat ca, desi initial era optimist fata de ritmul ascendent al BTC, raspunsul cumparatorilor de pe piata nu a fost satisfacator pentru ce inseamna miscarea criptomonedelor la nivel global. “Foarte slab. Initial am avut o mentalitate bullish privind acest PA, dar raspunsul de la bulls a fost dezamagitor. Inca mai cred ca vom vedea un salt de la 4000, dar nu cred ca va urca prea departe de atat. Sa vedem ce se intampla “, a spus comerciantul. Alex Kruger, economist si analist in domeniul criptomonedelor a adaugat ca, desi un minim pe termen scurt a fost stabilit ca urmare a fluctuatiei BTC, este prea devreme sa presupunem ca acest minim va facilita o revenire pe termen mediu.

In esenta, in cazul in care cresterea pretului criptomonedelor a fost declansata de expirarea iminenta a tranzactiilor futures americane, multi analisti considera ca bulls sau cumparatorii de pe piata nu au reusit sa profite de schimbare si sa revigoreze ritmul de crestere a pietii de active virtuale.

Mai mult, conform graficului de preturi pe o durata de 4 ore de la BTC la USD, criptomonedele sunt într-o panta descendenta.

Analiza Futures Market

In aceasta saptamana, Mark Yusko, director executiv si de investitii la Morgan Creek Capital Management, a declarat pentru CNBC Fast Money, ca interesul pietei tranzactiilor futures din SUA asupra pretului Bitcoin a fost superficial, avand un impact semnificativ atat pe termen scurt, cat si pe termen lung a pretului activului.

Daca tranzactiile pe baza de actiuni decontate in numerar au avut un mare impact asupra pretului BTC, lansarea programata din ianuarie a tranzactiilor futures Bakkt, care ofera livrarea fizica a Bitcoin, ar putea avea o influenta si mai mare asupra pretului Bitcoin.