Procurorii au acuzat angajatii unei companii colaboratoare gigantului sud-corean Samsung ca ar fi divulgat in China tehnologia ecranului OLED folosit de acestia.
Parchetul din Suwon a acuzat 11 persoane care lucreaza in Toptec, companie care detine echipamente automate necesare in fabricarea ecranelor OLED, de furnizarea informatiilor confidentiale catre clienti chinezi . Trei dintre cei 11, inclusiv CEO-ul companiei, au fost arestati si asteapta procesul.

Doua alte persoane care, de asemenea, ar fi fost complice in procesul de scurgere a tehnologiei, dar au lucrat pentru o companie separata din China, nu au fost acuzate. Grupul se presupune ca a format o companie separata care a primit informatii despre echipamentul de utilizare si desenele ecranelor OLED pe care le-au accesat in colaborare cu Samsung. Apoi au vandut documentele in China, castigand 15,5 miliarde won (13,8 milioane dolari). Grupul a folosit nume false, telefoane si adrese de e-mail private pentru a evita sa fie descoperiti.

Tehnologia creata de Samsung pentru display a necesitat sase ani de dezvoltare, o echipa de 38 de ingineri si o investitie de 150 de miliarde de won, au spus procurorii. A fost desemnata ca tehnologie nationala protejata de legile de protectie industriala din Coreea de Sud.

Samsung Display este lider de piata in producerea de ecrane OLED mici si mijlocii, controland peste 95% din cota de piata globala, fiind furnizor pentru companii importante precum Apple.

Producatorii chinezi au folosit OLED-ul Samsung Display in telefoanele lor reprezentative, iar cererea crescuta a fost extrem de profitabila pentru gigantul tehnic sud-coreean.

Samsung a introdus versiunea de varf a ecranelor OLED in Galaxy Note Edge chiar din 2014. Ulterior, a mers chiar mai departe, utilizand dual-edge pentru telefoanele de top din gamele S si Note.

Samsung se pregateste, de asemenea, sa introduca anul viitor pe piata un smartphone care va avea un ecran OLED pliabil.