Facebook a anuntat ieri ca achizitioneaza GIPHY. Acesta din urma a inceput in februarie 2013 ca motor de cautare a GIF-urilor si cofondatorii Alex Chung si Jace Cooke atragand un milion de utilizatori in prima saptamana de la lansare. In curand, GIPHY a permis utilizatorilor sa posteze, sa incorporeze si sa distribuie GIF-uri pe Facebook.

 

Jumatate din traficul GIPHY provine de la aplicatiile detinute de Facebook, Instagram reprezentand 50% din aceasta cifra. Celelalte aplicatii includ WhatsApp, Messenger si aplicatia Facebook. Dupa inchiderea tranzactiei, oamenii vor putea sa incarce GIF-uri, iar dezvoltatorii si partenerii vor avea in continuare acces la API-urile GIPHY. Mai important, comunitatea creativa a GIPHY va fi in continuare in masura sa creeze obisnuitul „continut minunat”.

 

In timp ce Facebook nu a anuntat pretul tranzactiei, Axios spune ca GIPHY a fost achizitionat de catre Facebook cu suma de 400 de milioane de dolari. In 2014, Facebook a achizitionat aplicatia de mesagerie WhatsApp; acea achizitie a fost achitata cu actiuni Facebook si a fost evaluata initial la 19 miliarde de dolari. Pana la incheierea tranzactiei, o crestere in actiunile Facebook a dus pretul tranzactiei la un uimitor 21 miliarde de dolari. Cu cativa ani inainte, Facebook a achizitionat Instagram pentru 1 miliard de dolari, ceea ce s-a dovedit a fi unul dintre cele mai bune afaceri din istoria tehnologiei.

 

Facebook spune: “Adunand Instagram si GIPHY, putem face mai usor pentru oameni sa gaseasca GIF-urile si stickerele perfecte din Stories si Direct. Ambele servicii sunt mari sustinatori ai comunitatii de creatori si artisti si asta va continua. Impreuna, putem face mai usor pentru oricine sa isi creeze si sa-si impartaseasca munca cu lumea … GIF-urile si stickerele ofera oamenilor modalitati semnificative si creative de a se exprima.

 

Vedem pozitivitatea modului in care oamenii folosesc GIPHY in produsele noastre astazi si stim ca aducerea creativitatii si talentului echipei GIPHY impreuna cu a noastra nu va face decat sa accelereze modul in care oamenii folosesc comunicarea vizuala pentru a se conecta intre ei. “