Spire Global, o companie de analiza prin satelit, colaboreaza cu ESA pentru a utiliza datele din constelatia Galileo.

Acordul are o valoare de pana la 2,7 miliarde de dolari in urmatorii 25 de ani, a declarat Spire exclusiv pentru CNBC.

 

Doi dintre satelitii recent lansati de Spire folosesc semnalele satelitilor din constelatia Galileo pentru a masura schimbarile in atmosfera Pamantului printr-o tehnica numita ” radio occultation “.

 

Compania de analiza prin satelit Spire Global este prima din lume care a colaborat cu Agentia Spatiala Europeana pentru a utiliza constelatia Galileo a Uniunii Europene in scopul colectarii de date meteorologice avansate, a declarat compania pentru CNBC marti, in exclusivitate.

 

Datele au o valoare de 2,7 miliarde de dolari pentru urmatorii 25 de ani, a estimat Peter Platzer, CEO. Platzer va anunta parteneriatul oficial marti dupa-amiaza la Morgan Stanley’s Space Summit din New York City.

 

Doi dintre satelitii recent lansati de Spire folosesc semnalele din constelatia Galileo pentru a masura schimbarile in atmosfera Pamantului printr-o tehnica numita ” radio occultation “. Aceste date neexploatate anterior vor oferi companiei de analiza Spire un “nou nivel de date pentru predictia avansata a vremii”, a spus compania.

 

Spire a construit si a lansat mai mult de 60 de sateliti de marime”cubesat” din 2014 pana acum. Spire se descrie ca fiind o companie de analiza, deoarece o varietate de industrii folosesc datele Spire, de la fonduri speculative pana la oamenii de stiinta. Compania a castigat mai mult de 140 de milioane de dolari in fonduri de la infiintarea sa in 2012, ai are birouri in San Francisco, Boulder, Glasgow, Luxemburg si Singapore.

 

Satelitii companiei de marime “cubesat” sunt suficient de mici pentru a se potrivi intr-o cutie postala. Acestia au la bord mai multi senzori care urmaresc navele si avioanele, si colecteaza date atmosferice pentru prognoza meteo.

 

Constelatia Galileo este o retea de 30 de sateliti creata de Uniunea Europeana pentru a pune pe picioare un nou sistem global de navigatie – la fel ca sistemul global de pozitionare (GPS) construit de SUA In timp ce patru sateliti Galileo urmeaza sa fie lansati, sistemul a inceput sa ofere servicii in 2016.