Factom (FCT) pare sa plateasca pretul pentru retragerea recenta a limitelor de piata, dupa ce pretul monedei a scazut marti cu 35% pe parcursul a douasprezece ore. Moneda a scazut pe parcursul intregii saptamani, ajungand la o pierdere de 55%.

 

Luna Bullish Factom

 

Factom (FCT) a simtit o crestere miraculoasa de 391% fata de valoarea sa de piata in timpul lunilor de recesiune noiembrie si decembrie. Cresterea a fost ajutata de o ridicare cu 39,9% a volumelor comerciale, toate procesate prin intermediul perechii FCT / BTC – singura listata pentru Factom pe platformele mari.

 

Cresterea a coincis cu adoptarea de catre Equator, un furnizor mare de servicii ipotecare, a unui produs Factom de tip blockchain-as-a-service.

 

Vestea ca serviciul video chinez online, Yooya, ar folosi tehnologia Factom pentru a oferi atat servicii private, cat si publice, pe platforma sa a sporit bucuria investitorilor FCT.

 

Stirile legate de Yooya au venit la inceputul lunii decembrie, si au fost urmate de o crestere semnificativa. Pe 6 decembrie, insa, pretul FTC a inceput sa scada dramatic.

 

Pretul Fatcom scade

 

De la un maxim de $ 18.57, joi, cea mai mare valoare din ultimele 7 luni, valoarea FCT a scazut la 8,29 $ in perioada 6-11 decembrie.

 

Aceasta este o scadere de 55% in mai putin de sapte zile, iar lucrurile au stat din ce in ce mai rau pe parcursul saptamanii. Ieri, FCT a scazut cu 35% in cele douasprezece ore ale sesiunii asiatice, in timp ce comerciantii BTC au profitat de avantajele actuale ale BTC si si-au incasat castigurile FCT.

 

Revenirea ulterioara la o valoare aproximativa de 10 dolari doar cateva ore mai tarziu sugereaza ca volatilitatea Factom nu s-a terminat – o suspiciune alimentata de fluctuatiile bruste si mari ale volumului de tranzactionare al monedelor.

 

Runda a doua pentru FCT / BTC?

 

Volumul tranzactiilor pentru FCT a scazut de la 3,7 milioane de dolari la 1,3 milioane de dolari marti, in timp ce moneda a scazut pana la valoarea de 8 dolari, mentionata anterior.

 

Cateva minute mai tarziu, a vazut o schimbare drastica, iar volumul tranzactiilor a crescut din nou la aproximativ 4 milioane de dolari. Acest lucru a coincis cu o alta crestere a pretului monedei pana la nivelul de 10 dolari. Se pare ca, pe moment, Fatcom este jucat doar de cateva maini grele.

 

Avand in vedere revenirea de 20% in doar cateva ore de astazi, probabilitatea ca FCT sa se stabilizeze este mica. Sus sau jos, dar cu siguranta nu este stabil. Folositi Upbit, Poloniex sau Bittrex pentru a profita de volatilitatea perechii FCT / BTC.

 

Cresterea recenta a Factom a atras atentia asupra proiectului pentru prima data in ultimul timp. Factom a fost foarte apreciat atunci cand a fost lansat pentru prima data in 2015, dar iesit de sub reflectorul mediatic dupa ce a fost inecat de hype-ul perioadei ICO din 2017-2018.