Startupul bazat pe minat de criptomonede, Honeyminer, a facut disponibila aplicatia miniera pe sistemul de operare Apple Macintosh, a anuntat firma intr-un post de blog-ul sau.

Aplicatia Honeyminer ruleaza in fundal, utilizand unitatea de procesare centrala (CPU) si unitatea de procesare grafica (GPU) a calculatoarelor utilizatorilor pentru minatul de bitcoin (BTC). Honeyminer include caracteristici ale aplicatiei, cum ar fi minatul, in timp ce computerul utilizatorilor este inactiv, un jurnal de activitati cu statistici miniere actuale, valute si hardware utilizate si retrageri, printre altele.

In timp ce Honeyminer isi extinde oferta, alte servicii de cripto-minerit si-au redus capacitatile sau au fost inchise in totalitate anul trecut.

Un alt serviciu minier de criptare, Coinhive, si-a anuntat inchiderea in februarie, deoarece proiectul a devenit, din punct de vedere economic, neprofitabil. Coinhive a trebuit sa-si inchida serviciile, in contextul scaderii cu 50% a ratei hash dupa ultimul fork Monero (XMR).

Dupa cum s-a raportat , puterea de hash a gigantului Bitmain a scazut considerabil in ultimele 30 de zile. Pe baza datelor analizate de hardware-ul detinut de Bitmain, actualizat o data la fiecare 30 de zile, algoritmul de hash SHA256 – care este utilizat in reteaua de exploatare bitcoin – a scazut de la 1.692.35 PH/s in martie pana la 237.29 PH / s la inceputul lunii mai.

Intre timp, firma de exploatare crypto, Argo Blockchain, a declarat ca se asteapta la o imbunatatire in luna mai si si-a subliniat intentia de a-si extinde infrastructura miniera, pe masura ce preturile la hardware devin mai ieftine. Compania se asteapta ca 1000 de unitati de mineri Bitmain Z11, care au intrat in productie la 2 mai, sa imbunatateasca marja bruta in al doilea trimestru din 2019.