Hashrate-ul Bitmain a scazut considerabil in ultimele 30 de zile, potrivit actualizarii divulgate de societate.

Pe baza datelor analizate de hardware-ul detinut de Bitmain, actualizat o data la fiecare 30 de zile, algoritmul de hash SHA256 – utilizat in reteaua miniera BTC – a scazut de la 1,692.35 PH/s in Martie pana la 237,29 PH/s de la inceputul lunii mai. Acest lucru marcheaza o scadere considerabila a puterii miniere a companiei.

Comparand cu numerele Bitmain de anul trecut, in iulie 2018,
hashrate-ul Bitmain SHA256 a fost de 1.692,05 PH/s, inregistrand o crestere de pana la 2.339,21 PH / s trei luni mai tarziu, in octombrie.

Dupa cum s-a raportat anterior, cele doua mining pool-uri Bitmain, Antpool si BTC.com au contribuit la aproape 23% din puterea totala de minat a intregului mining pool din ianuarie 2019. Cu toate acestea, cu sase luni mai devreme,pool-urile companiei reprezentau 41% din cota de piata, ceea ce inseamna ca cota sa a scazut constant.

In februarie, un raport al companiei canadiene de gestionare a averii Canaccord a sustinut ca mineritul a devenit mai descentralizat si continua sa se diversifice. In acel moment, insa, cel mai mare pool a ramas in continuare Antpool, se arata in raport. Datele de la Blockchain.com pun in prezent cota Antpool la 16,4%, in timp ce Bitaps sugereaza ca este mai aproape de 17,1%.

La sfarsitul lunii martie, Bitmain a sugerat ca lansarea noului sau echipament minier ar putea sa se bazeze pe halving-ul bitcoin din 2020, spunand ca evenimentul de anul viitor ar putea inversa averile sale. In mai 2020, marimea recompenselor va scadea de la 12,5 BTC la 6,25 BTC per block. In concordanta cu modelele anterioare, unele prevad o crestere a pretului bitcoin inainte de reducerea la jumatate – posibil incepand cu luna iunie 2019.

“Bitmain acum pariaza ca urmatorul sau produs de top, programat sa fie lansat pana la sfarsitul acestui an, se va dovedi a fi un castigator al pietei miniere, capturand un raliu asteptat”, a declarat o sursa anonima apropiata de Bitmain.