Lantul de cafea Starbucks va pune in aplicare tehnologia gigantului Microsoft Azure Blockchain Service pentru a urmari productia de cafea, informeaza site-ul de stiri GeekWire .

Starbucks a anuntat initiativa “Bean to Cup” in 2018, declarand ca ar lucra cu fermierii din Costa Rica, Columbia si Rwanda pentru a lansa un sistem de urmarire a cafelei bazat pe blockchain. Sistemul va permite, probabil, clientilor sa urmareasca productia de cafea si va deschide posibilitati financiare pentru fermierii de cafea .

Cele doua companii au prezentat astazi o serie de initiative comune la Conferinta de constructie a Microsoft, raporteaza GeekWire. Celelalte proiecte includ, printre altele, un sistem de predictie prin comandarea si conectarea echipamentelor cu acces la Internet (Internet-of-Things) (IoT) in diferite locatii ale cafenelelor.

Serviciul Azure Blockchain al Microsoft a fost anuntat pe 2 mai, asa cum a raportat recent Cointelegraph. Azure Blockchain Service este o platforma bazata pe blockchain-as-a-service (BaaS) care sustine in prezent Quorum, platforma Ethereum a JPMorgan Chase. Noul Microsoft BaaS are drept scop eficientizarea utilizarii retelelor blockchain de consortiu, de la creatie la modificare.

La inceputul acestei saptamani, au aparut detalii care sugereaza ca Starbucks va accepta plati bazate pe bitcoin (BTC) in urma unei tranzactii de capital cu platforma de tranzactionare crypto americana Bakkt. Niciun fel de bitcoini reali nu vor fi prelucrati de lant, deoarece criptocurrencyul va fi transferat instantaneu in valuta fiat.