Apple trimite un mesaj clar oamenilor care au furat telefoane mobile din magazinele sale: „Sunteti urmarit”.

 

Compania dezactiveaza iPhone-urile care sunt furate din magazinele sale, facandu-le nefunctionale.

 

Imagini ale mesajului de avertizare Apple au inceput sa apara pe site-uri precum Twitter si Reddit la inceputul acestei saptamani pe fondul protestelor globale in urma mortii lui George Floyd.

 

Magazinele Apple, care au inceput recent sa se redeschida in Statele Unite, dupa luni de inchideri din cauza pandemiei globale, au raportat vandalism si furt in mai multe locatii, inclusiv in New York, Philadelphia si Washington, DC.

 

„Va rugam sa returnati dispozitivul la Apple Walnut Street”, spune un mesaj, cu referire la locatia sa din Philadelphia, postat pe Twitter. “Dispozitivul a fost dezactivat si este urmarit. Autoritatile locale vor fi avertizate.”

 

Apple a refuzat sa comenteze detaliile de securitate.

 

Cu toate acestea, efortul nu este specific protestelor in curs. Compania a instalat de multa vreme software special pe iPhone-urile din magazinele sale pentru a urmari unde se afla articolele furate. Acest software nu se regaseste pe iPhone-urile achizitionate online.

 

Intr-un memoriu trimis angajatilor duminica, CEO-ul Apple, Tim Cook, a numit uciderea lui Floyd „fara sens” si s-a angajat sa doneze grupurilor pentru drepturile omului, inclusiv Initiativa pentru egalitatea justitiei.