Ministrul finantelor din Germania, Olaf Scholz, vede utilizari pentru o versiune electronica a monedei euro, dar considera ca Facebook ar trebui sa ramana departe de emiterea de bani.

 

Vorbind pentru presa locala de stiri financiare WirtschaftsWoche pe 3 octombrie, Scholz a dezvaluit ca va fi dornic sa vada un asa-numit e-euro, adaugand:

“Un sistem de plata ca acesta ar fi bun pentru Europa ca centru financiar si integrarea sa in sistemul financiar mondial.”

 

In schimb, Scholz a declarat ca este „foarte, foarte sceptic” fata de moneda digitala Facebook, Libra, imitand receptia ostila din Franta anterior. El a continuat:

„Un element de baza al suveranitatii nationale este emiterea de valuta; nu am lasa acest lucru intreprinderilor private. ”

 

Comentariile lui Scholz au aparut in acelasi timp in care CEO-ul Apple, Tim Cook, a dezvaluit neplacerile sale pentru Libra, afirmand de asemenea ca guvernele si bancile centrale ar trebui sa fie responsabile de bani.

 

“Nu sunt confortabil cu ideea ca o entitate privata poate crea o moneda moderna”, a spus el intr-un interviu acordat publicatiei franceze Les Echos. El a adaugat ca Apple nu va incerca sa reproduca experimentul in moneda Facebook.

 

Dupa cum a raportat Cointelegraph, cea mai recenta foaie de parcurs Libra sugereaza ca dezvoltatorii sai inca mai au incredere deplina in proiect si intentioneaza sa continue progresele spre lansarea unei retele principale.

 

Un interval de timp de lansare aproximativ al Q2 2020 circula de cateva luni inainte ca CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, sa spuna invers ca compania nu are termen pentru lansare.

 

Pe 4 octombrie, reteaua de plati PayPal a fost scoasa oficial din Libra Association.