O recenzie de securitate independenta nu a gasit “nicio vulnerabilitate critica” in sofware-ul criptomonedei NANO. Red4Sec, o companie de securitate digitala, a fost angajata in septembrie de Fundatia NANO pentru a conduce un audit de securitate asupra software-ului NANO. In cele trei luni de teste, Red4Sec nu a gasit nicio vulnerabilitate serioasa.

 

“Cand ne-am angajat sa gasim o firma calificata sa conduca un audit de securitate, am fost imediat impresionati de cunostiintele legate de criptomonede si de sistemele descentralizate pe care le au cei de la Red4Sec”, a spus fondatorul NANO, Colin LeMathieu. “Echipa noastra are incredere in alegerea facuta, de a testa agresiv protocolul .”

 

Este foarte probabil ca aceste teste sa calmeze ingrijorarile fata de protocolul NANO-ului, dupa ce hackerii au furat in februarie 150 de milioane de dolari. Cu toate ca problemele de securitate au fost atunci atribuite platformei BitGrail, exista voci care spun ca protocolul nu furnizeaza suficiente stimulente pentru nodurile securizate, facand ca moneda sa fie vulnerabila la potentialele atacuri.

 

Aceste griji vor fi domolite daca algoritmul reuseste sa treaca de niste teste stricte de securitate. Angajand o companie care furnizeaza servicii de hacking, Fundatia va aduce asigurari cu privire la securitatea monedei.

 

Red4Sec are deja o reputatie in lumea blockchain, cu o lista de clienti care include NEO, TenX, nOS, dar si alte nume mari din domeniul sistemelor descentralizate. “La Red4Sec invatam mereu despre tehnologiile inovatoare, iar in acest moment suntem impresionati de solutiile pentru transferul de valoare”, a spus Diego Jurado, co-fondator al Red4Sec. “Este o placere sa lucram la imbunatatirea securitatii NANO, in colaborare cu Fundatia NANO.

 

Acest anunt a fost primit cu entuziasm in comunitate, insa nu a oprit pretul sa scada cu 3.54 % pe parcursul a 24 de ore, la fel ca si restul pietei.

 

Sarbatorile vor fi un moment amar pentru investitorii pe termen lung. Data de 2 ianuarie marcheaza aniversarea maximului atins , de 33 de dolari. La momentul actual, NANO se tranzactioneaza la valoarea de 1.06 dolari.