Oasis Supermercado, un lant de supermarketuri din Rio de Janeiro, a inceput recent sa accepte plati cu criptomonede. Acesta a cerut informatii de la o platforma locala, si si-a instruit apoi angajatii in privinta acestui subiect.

Potrivit Portal do Bitcoin si a managerului companiei, Douglas Andrade, clientii supermarketului vor avea de acum posibilitatea de a plati cu Bitcoin, Bitcoin cash si Litecoin.

In discutiile cu publicatia locala, Andrade a mentionat ca fratele sau, Thiago, a fost cel care a venit cu ideea, dupa ce a vazut un clip in care procedura era explicata. Dupa ce filmuletul le-a trezit interesul, Oasis Supermercado a contactat o platforma cripto pentru a strange mai multe informatii.

Compania a raportat un venit annual de 6.5 milioane de dolari, cu 90 de angajati, dintre care 20 de casieri. Toti casierii au primit instruirea necesara pentru aceasta procedura. Andrade a spus:
“Este extrem de usor. Este ca plata cu cardul. Clientul isi alege criptomoneda cu care vrea sa plateasca, operatorul introduce datele, iar sistemul face conversia. Apoi scanezi codul QR, si este gata.”

Afacerea va accepta plata cu criptomonede prin CoinWISE, o companie care transforma monedele digitale in bani si ii trimite in numai trei zile dupa ce plata a fost facuta.

Portal do Bitcoin subliniaza ca nicio plata de genul nu a fost facuta deocamdata, sistemul fiind recent implementat. Pe de alta parte, Andrade afirma ca stirile s-au imprastiat deja, iar clientii solicita acceptarea mai multor criptomonede, printre care si NANO.

Administratorul companiei spune ca a fost introdus in lumea cripto de catre un angajat, care i-a explicat cat si unde ar trebui sa investeasca. Aceasta stire a coincis cu momentul in care Bitcoin-ul pare sa isi revina dupa o lunga recesiune, in urma careia pretul a scazut cu mai mult de 80%.

Autoritatile de reglementare din Brazilia au in plan sa urmareasca atent activitatea afacerilor care folosesc criptomonede, in ceea ce ei sustin a fi o masura preventiva pentru a evita evaziunea fiscala si spalarea de bani. Aceasta abordare nu a speriat proprietarii companiei.

Platformele de schimb pentru criptomonede au avut de-a face cu numeroase dificultati in ultimele luni, Houbi chiar disponibilizand 6 dintre cei 10 angajati.