Gigantul tehnologic chinez Alibaba a dezvoltat recent un sistem AI pentru diagnosticarea COVID-19 (coronavirus).

 

Alibaba, cum ar fi Amazon, Microsoft, o companie de jocuri video si o retea de asistenta medicala la nivel national, toate rulate intr-o singura solutie alimentata de fiecare filiala din departamentul AI de clasa mondiala.

 

Conform unui raport al revistei asiatice Nikkei, Alibaba sustine ca noul sau sistem poate detecta coronavirus in tomografile pacientilor cu o precizie de 96% impotriva cazurilor de pneumonie virala. Si este nevoie de doar 20 de secunde pentru ca AI sa ofere un diagnostic – in conformitate cu raportul, oamenilor in general petrec minim 15 minute pentru a diagnostica boala, deoarece pot exista de la 300 de imagini in sus de analizat .

 

Sistemul a fost instruit pe imagini si date din 5.000 de cazuri de coronavirus confirmate si a fost deja testat in spitale din China. Conform raportului revizuirii, cel putin 100 de unitati de asistenta medicala utilizeaza in prezent AI-ul Alibaba.

 

Dar nu este singurul din oras capabil sa detecteze coronavirusul. Organizatia medicala rivala Ping An a anuntat recent un sistem foarte similar. Co-presedintele companiei si directorul de strategie al diviziei sale Smart City, Geoff Kau, a publicat o declaratie in care a spus:

De la lansarea sa, sistemul inteligent de citire a imaginilor a oferit servicii pentru mai mult de 1.500 de institutii medicale. Peste 5.000 de pacienti au primit servicii de citire inteligenta a imaginilor gratuit. Sistemul poate genera rezultate de analiza inteligenta in aproximativ 15 secunde, cu o rata de precizie peste 90%.

 

Cu cat sunt mai multe solutii, cu atat mai bine. Cel putin atunci cand vine vorba de a ajuta medicii coplesiti sa ofere diagnostice mai bune si, astfel, rezultate mai bune.