Startup-ul Blockchain BitFury a lansat o unitate de inteligenta artificiala (AI), relateaza Reuters pe 13 august.

 

Directorul executiv si co-fondator Bitfury, Valery Vavilov, a declarat ca scufundarea companiei in AI este motivata de nevoia de a analiza si extrage informatii din cantitati mari de date. El a mentionat ca datele devin noul aur si a declarat:

 

„Am colectat atat de multe date, dar doar 2% din toate aceste date au fost analizate; 98% stau inactive si asteapta sa fie analizate. ”

De asemenea, Vavilov a explicat ca unitatea AI a firmei inca cerceteaza posibile aplicatii ale inteligentei artificiale. Totusi, el a promis, de asemenea, ca anul viitor BitFury va avea mai multe informatii despre produsele activate AI pe care compania intentioneaza sa le dezvolte si sa le ofere clientilor sai.

Fostul vicepresedinte si director general al producatorului de hardware computer AAEON Technology Europe, Fabrizio Del Maffeo, a fost numit pentru a conduce unitatea AI a firmei.

Intre timp, Eric Wall, inginer software bazat pe Stockholm si comerciant de criptocurrency, a comentat pe Twitter sugerand ca aplicarea AI pentru analiza datelor blockchain este un pericol pentru fungibilitatea Bitcoin (BTC).

„AI / [Machine Learning] ML pentru a fi instruiti pentru a identifica utilizatorii si pentru a semnaliza monedele care au fost utilizate cu tehnici de imbunatatire a vietii private (PETs), fara indoiala. Utilizarea PET-urilor devine mai bine un comportament standard al portofelului, daca ne intereseaza catusi de putin de  fungibilitatea Bitcoin. ”

Potrivit Crunchbase, BitFury a primit 170 de milioane de dolari in finantare pana in prezent, iar Reuters sustine ca este una dintre o mana de companii blockchain cu o evaluare de cel putin un miliard de dolari.

Dupa cum a explicat Cointelegraph intr-un articol recent, arata potential impresionant atunci cand sunt combinate si sunt deja integrate.