Principala autoritate de reglementare financiara din Regatul Unit, Autoritatea de Conduita Financiara (FCA), raporteaza ca investitorii crypto din tara au pierdut peste 34 milioane de dolari in inselatorii crypto si forex din perioada 2018-2019, conform Financial Times .

 

Potrivit datelor furnizate de FCA din Centrul national de raportare a fraudei si criminalitatii informatice din Regatul Unit, pierderile individuale datorate escrocherilor au scazut de la 76.000 dolari la 18.500 dolari, in timp ce pierderile totale au scazut cu 14 milioane de dolari.

 

Cu toate acestea, numarul de rapoarte a crescut mai mult de trei ori, ajungand la 1.834, cu 81% dintre aceste rapoarte fiind inselatorii crypto.

 

Potrivit raportului, FCA are in vedere interzicerea “produselor derivate cu grad ridicat de risc legate de crypto”. Deocamdata, directorul executiv al FCA Mark Steward avertizeaza:

“Escrocii pot fi foarte convingatoari, asa ca intotdeauna faceti propriile dvs. cercetari in orice firma pe care intentionati sa o investiti, pentru a va asigura ca acestea sunt reale”.

 

FCA a afirmat ca escrocii folosesc social media pentru a gasi potentiali investitori. De asemenea, autoritatea de reglementare a remarcat ca inselatoriile vor folosi adesea imagini cu celebritati , impreuna cu imaginile produselor de lux precum masinile si ceasurile.

 

Anul trecut, firma Statis Group a publicat un studiu care a constatat ca peste 80% din ICO in 2017 au fost inselatorii. Pierderile asociate pentru acel an au totalizat 1,34 miliarde de dolari.

 

Asa cum a raportat recent Cointelegraph, au aparut noi dovezi care sugereaza ca schimbul presupus de Bitcoin (BTC) Goxtrade este o inselatorie. Goxtrade a folosit numele si imaginile reale ale unor parti neafiliate, cum ar fi Amber Baldet, pentru a umple pagina de personal a site-ului si este absenta din registrul companiilor si intreprinderilor din Regatul Unit.