Programul pentru masini electrice de la Apple tocmai a primit un impuls major, prin angajarea lui Michael Schwekutsch, un expert in domeniu, fost vicepresedinte la Tesla.

 

Schwekutsch a lucrat la Tesla pentru mai bine de trei ani, unde a condus dezvoltarea sistemelor de condus, si a reducerii de zgomot, vibratii si duritate, potrivit profilului sau de LinkedIn.

 

Inainte de Tesla, acesta a lucrat la BorgWarner si GKN Driveline. Schwekutsch are un doctorat in inginerie de la Universitatea Ruhr.

 

Functia sa in cadrul companiei conduse de Elon Musk a fost de Director Senior de Inginerie, si a lucrat in Grupul Proiectelor Speciale, o arie semi-secreta care dezvolta produse ce urmeaza a fi anuntate, multe dintre ele nefiind traditionale. Pe langa proiectarea masinilor, conform zvonurilor, grupul lucreaza si la ochelarii de augumentare a realitatii, dar si la alte solutii despre care nu au aparut inca informatii.

 

Apple si Tesla fura destul de des experti una de la cealalta, in special cand vine vorba de divizia de masini electrice a Apple, numita Proiectul Titan. In decembrie, Apple l-a angajat pe Andrew Kim, designer senior la compania lui Musk. Aceasta practica are deja cativa ani.

 

Un indiciu legat de programul Apple de dezvoltare al unei masini care se conduce singura a fost dezvaluit luna trecuta. Compania a publicat o lucrare in care descrie procedurile elaborate de siguranta folosite in dezvoltare. Aceasta ne arata cate ceva despre ce planuieste compania: un sistem autonom tipic.

 

Au existat intrebari legate de ce dezvolta de fapt Proiectul Titan: o masina, sau doar un sistem autonom pe care Apple sa il vanda altor companii. Angajarea lui Schwekutsch pare sa incline balanta catre un intreg vehicul, poate un iCar.

 

Preluat de pe Cult of Mac