Conform rapoartelor, peste 267 de milioane de ID-uri, numere de telefon si nume de utilizatori Facebook au fost expuse pe Dark Web. Raportat de Comparitech si cercetatorul de securitate Bob Diachenko, informatiile au fost gasite intr-o baza de date accesibila fara utilizarea unei parole, cercetatorii fiind de parere ca datele au fost adunate ca parte a unei operatiuni ilegale de scarping sau abuz al API-ul Facebook.

 

Desi aceasta baza de date de 267 de milioane de inregistrari a fost expusa timp de aproape doua saptamani, Diachenko a raportat-o ​​serviciului oferind administrarea adresei sale IP. Conform celor de la Engadget, un purtator de cuvant a declarat: „Analizam aceasta problema, dar credem ca este probabil o informatie obtinuta inainte de modificarile pe care le-am facut in ultimii ani pentru a proteja mai bine informatiile oamenilor.”

 

La inceputul lunii septembrie, un cercetator de securitate a gasit o baza de date similara cu 419 de milioane de inregistrari legate de conturi Facebook.

 

50 de milioane de conturi au fost facute publice in septembrie anul trecut, din cauza hackerilor care exploatau o „vulnerabilitate” in functia „View As” a Facebook.

 

Desigur, inainte de asta, Facebook a expus 87 de milioane de utilizatori la Cambridge Analytica, starnind un scandal care l-a vazut pe CEO-ul Mark Zuckerberg chemat la Washington pentru a depune marturie atat in ​​fata Comitetului Camerei pentru Energie si Comert, cat si a comisiilor din Senat, Judiciara si Comert.