Microsoft a incetat sa mai vanda abonamentele de 12 luni Xbox Live Gold, sugerand faptul ca probabil vor uni Project xCloud cu Xbox Game Pass Ultimate.

 

Magazinul Microsoft pentru Xbox One vinde acum doar abonamente de o luna si trei luni la Xbox Live Gold, care permite functiile multiplayer online si ofera jocuri gratuite pentru a fi descarcate in fiecare luna. Eliminarea abonamentului de 12 luni a fost initial considerata a fi o eroare, dar a fost confirmata intr-o declaratie True Achievements.

 

„In acest moment, Xbox a decis sa elimine abonementul de 12 luni Xbox Live Gold din magazinul online Microsoft. Clientii se pot inca inscrie la un abonament Xbox Live Gold de o luna sau trei luni online prin intermediul magazinului Microsoft ”, a declarat un purtator de cuvant pentru Microsoft.

 

Microsoft nu a oferit o explicatie cu privire la eliminarea brusca a abonamentului Xbox Live Gold de 12 luni, dar urmeaza interesant anuntul sefului Xbox Phil Spencer potrivit caruia membrii Xbox Game Pass Ultimate, platind 15 USD pe luna, vor putea accesa serviciul de streaming Project xCloud fara costuri suplimentare incepand din septembrie. Un abonament Xbox Game Pass Ultimate include, de asemenea, acces nelimitat la o biblioteca de jocuri si toate avantajele Xbox Live Gold.

 

Eliminarea optiunii de 12 luni, dar pastrarea optiunilor de trei luni si o luna pentru Xbox Live Gold coincide cu lansarea Xbox Series X, care este setata pentru sezonul de sarbatori. Este posibil ca Microsoft sa reimprospateze serviciul pentru urmatoarea consola sau poate planifica sa inainteze Xbox Game Pass Ultimate ca abonament atotcuprinzator.