Apple inchide temporar 11 magazine din sudul si vestul Statelor Unite ca raspuns la agravarea focarului de coronavirus.

 

„Din cauza conditiilor actuale de COVID-19 in unele dintre comunitatile pe care le deservim, inchidem temporar magazinele din aceste zone”, a declarat compania.

 

“Facem acest pas cu multa prudenta, deoarece monitorizam indeaproape situatia si asteptam cu nerabdare sa ne recapatam echipele si clientii nostri cat mai curand posibil”, a adaugat aceasta.

 

Magazinele inchise se afla in Arizona, Florida, Carolina de Nord si Carolina de Sud, patru state in care numarul zilnic de cazuri raportate de infectie continua sa creasca pana la sau aproape de niveluri record.

 

Decizia Apple reprezinta o intarziere a eforturilor de a relansa economia fara ca SUA sa fi suprimat complet pandemia.

 

Apple a declarat ca pe 13 martie inchide toate magazinele din afara Chinei timp de doua saptamani, desi unele au ramas mai mult timp inchise.

 

De atunci, compania a redeschis zeci de magazine in diferite state, in functie de conditiile locale. Magazinele din New York trebuie sa se redeschida saptamana aceasta.

 

Arizona si Florida sunt printre statele care in aceasta saptamana au stabilit recorduri pentru noi cazuri COVID-19, deoarece guvernantii nu au aratat semne ca ar avea in vedere o alta oprire. Mai putin de un sfert din paturile de spital pentru pacientii cu terapie intensiva sunt disponibile in Florida, potrivit datelor publicate joi.

 

Dar decizia Apple arata, de asemenea, ca, indiferent daca actioneaza sau nu guvernantii, corporatiile mai mari merg uneori mai departe decat functionarii guvernamentali in exercitarea prudentei asupra riscurilor pentru sanatatea publica.

 

Decizia vine intr-un moment in care Apple se afla sub lumina reflectoarelor. Luni, compania tehnologica din California este programata sa gazduiasca Conferinta sa mondiala pentru dezvoltatori, reuniunea anuala pentru dezvoltatorii de software, unde lanseaza de obicei produse noi si isi stabileste prioritatile de cercetare. De asemenea, compania face parte dintr-o revizuire ampla a autoritatilor antitrust din SUA privind puterea firmelor mari de tehnologie.

 

Apple a spus ca doritorii din cele patru state ar putea apela la magazinul online pentru a face cumparaturi sau pentru a gasi ajutor legat de un produs Apple.