Apple va inchide inca 30 de magazine in Statele Unite pana joi, a spus compania, aducand numarul total de magazine inchise in Statele Unite la 77, deoarece cazurile de Covid-19 cresc rapid in mai multe regiuni din tara.

 

Magazinele din Alabama, California, Georgia, Idaho, Louisiana, Nevada si Oklahoma se vor inchide joi. Alte magazine din Florida, Mississippi, Texas si Utah sunt inchise incepand de miercuri. Apple are 271 de magazine in Statele Unite.

 

Actiunile Apple au scazut datorita anutului de a inchide din nou magazinele.

Magazinele Apple au tendinta de a se afla in centre comerciale foarte populate, iar faptul ca se reinchid intr-un numar atat de mare poate fi vazut ca un indicator negativ al modului in care operatiunile de vanzare cu amanuntul pot fi repornite in Statele Unite, pe fondul coronavirusului.

 

Un purtator de cuvant al Apple a declarat : „Datorita conditiilor actuale COVID-19 in unele dintre comunitatile pe care le deservim, inchidem temporar magazinele din aceste zone. Facem acest pas cu multa prudenta, deoarece monitorizam indeaproape situatia si asteptam cu nerabdare sa reprimim echipele si clientii nostri cat mai curand posibil. ”

 

Inchiderile anuntate miercuri includ ultimele doua magazine ramase deschise in Florida, precum si o serie de magazine din zona Los Angeles.

 

Apple a fost una dintre primele companii care si-a inchis magazinele din intreaga lume, ca raspuns la pandemia Covid-19. Magazinele au inceput sa se redeschida concentrandu-se asupra masurilor de siguranta, inclusiv masti si verificari de temperatura, dar ratele in crestere ale cazurilor de Covid-19 au obligat compania sa inchida multe dintre locatiile sale in statele afectate puternic.