Smart Contract este un acord care a fost codificat si stocat in blockchain (in baza de date a fiecarui participant). Acesta defineste conditiile in care toate partile care utilizeaza contractul sunt de acord. Deci, daca sunt indeplinite conditiile necesare, sunt executate anumite actiuni.

 

Cel mai interesant si mai util lucru despre blockchain-uri este capacitatea lor de a imputernici oamenii in moduri noi. Blockchain-urile pun puterea in mainile oamenilor si o ia de la institutiile mari. -Nick Tomaino

 

Pe masura ce contractul Smart este stocat pe fiecare computer din retea, toti trebuie sa il execute si sa obtina acelasi rezultat. In acest fel, utilizatorii pot fi siguri ca rezultatul este corect.

 

Smart Contract sunt minunate si iata de ce:

Autonomie – Tu esti cel care face acordul; nu este nevoie sa va bazati pe vreun intermediar pentru a confirma. De altfel, acest lucru exclude si pericolul manipularii de catre un mediator, deoarece executarea contractului este gestionata automat, mai degraba decat de catre persoane fizice.

 

Trust – Exista un registru comun unde toate datele sunt criptate. Nu pot fi pierdute sau modificate.

 

Backup – Imaginati-va daca banca dvs. a pierdut contul dvs. de economii. In blockchain, fiecare dintre prietenii tai iti asigura spatele. Documentele sunt duplicate de mai multe ori.

 

Siguranta – criptografia, criptarea site-urilor web, va pastreaza documentele in siguranta. Posibilitatea de hacking este exclusa.

 

Viteza – de obicei, dureaza mult timp si hartogaraie pentru a procesa manual documentele. Contractele Smart utilizeaza cod software pentru a automatiza sarcinile, astfel astfel eficienta.

 

Economii – Smart Contract reduc costurile, deoarece ele impiedica prezenta unui intermediar. Ar trebui, de exemplu, sa platiti un notar pentru a va asista la tranzactie.

 

AcurateteaContractele Smart nu sunt doar mai rapide si mai ieftine, dar evita, de asemenea, erorile care rezulta din completarea manuala a gramada de formulare.