Un proiect de lege care ar presupune interzicerea criptomonedelor cu desavarsire este circulat, in mod repetat, intre diferite departamente ale guvernului din India, a anuntat The Economic Times pe 25 aprilie.

 

Un oficial familiar cu aceasta chestiune a relatat pentru The Economic Times ca guvernul a inceput consultari interministeriale cu privire la proiectul de lege privind “interzicerea criptomonedelor si modificarea Regulamentului oficial al monedelor digitale”.

 

Un comitet format din Departamentul Afacerilor Economice (DEA), Consiliul Central al Impozitelor Direct (CBDT), Consiliul Central al Impozitelor Indirecte si Vamale (CBIC) si Autoritatea Fondului pentru Educatie si Protectie a Investitorilor (IEPFA), printre altele, a sustinut ideea de a interzice complet “vanzarea, cumpararea si eliberarea tuturor tipurilor de criptomonede”.

 

Comitetul se refera, de asemenea, la o optiune de interzicere a monedei digitale in cadrul Legii privind prevenirea spalarii banilor (PMLA), deoarece ar putea fi folosita pentru spalarea banilor. Ministerul Afacerilor Corporative a afirmat ca cripto-lichiditatile sunt utilizate in scheme frauduloase pentru a “defrauda investitorii naivi”.

 

Raportul Economics Times este contrar rapoartelor din decembrie, care a declarat ca o alta comisie guvernamentala a sugerat ca monedele digitale ar trebui sa fie legalizate in tara si au subliniat faptul ca exista un consens general ca piata crypto nu poate fi respinsa ca fiind complet ilegala.

 

In februarie, Curtea Suprema a Indiei a acordat autoritatilor indiene patru saptamani pentru a veni cu politici de reglementare a criptomonedelor, inainte ca Curtea sa nu mai auda cazuri cripto-conexe, inclusiv partile care solicita inversarea circulatiei criptografice eliberate de Banca Centrala de Rezerva a Indiei.

 

In aceeasi luna, un grup condus de Secretarul Afacerilor Economice din India a prezentat un raport care ridica preocupari legate de impactul criptomonedelor asupra monedei fiate locale, in cazul in care cripto-ul ar fi adoptat pentru plati.