Coronavirus: BT Group are “suficientă capacitate” în ciuda reducerilor de calitate oferite de gigantul Netflix pentru Marea Britanie și Europa.

Netflix a declarat zilele trecute că va reduce calitatea serviciilor de streaming video oferite pentru Marea Britanie și Europa, pentru a scădea stresul la care sunt supuși furnizorii de servicii de internet acum în timpul izolării populației.

Mai multe despre acest subiect puteți citi în articolul Netflix va scădea calitatea streaming

BT Group este o companie Britanică de telecomunicații privatizată. Aceasta este cel mai mare furnizor de servicii de acest fel din Marea Britanie și are operațiuni în alte 170 de țări.

BT susține că infrastructura sa broadband are “o mulțime de headroom” și poate face față cu ușurință cererii crescute, din moment ce tot mai multe persoane  rămân la domiciliu din cauza pandemiei de coronavirus.

Compania a comunicat că începând de marți utilizarea datelor în rețeaua sa a crescut cu 35-60%.

Joi Netflix a comunicat acțiunea de scădere a calității filmelor din Europa pentru a reduce rata de utilizare a datelor.

Cu toate acestea BT a spus că utilizarea pe timp de zi și respectiv de noapte a datelor a fost cu mult mai mică decât rata de utilizare înregistrată în perioadele în care s-au înregistrat cele mai ridicate niveluri înregistrate vreodată.

Într-o declarație cu privire la acest subiect BT a spus “Sarcina suplimentară…. Este în limite limitabile de gestionat și avem o mulțime de headrooms pentru ca aceasta să crească în continuare.”

Cea mai mare rată de trafic pe care BT a văzut-o vreodată în propria rețea este de 17,5 Terabiți pe secundă (Tbps), într-o seară în care a existat o cerere ridicată pentru activități de descărcări de jocuri video respectiv streaming de fotbal.

La o rată de consum de date de 1Tbps, 125 de gigabyte (GB) sunt descărcate în fiecare secundă – echivalentul a aproximativ 55 de filme de înaltă calitate (Full HD)

În timp ce efectuau o operațiune de analizare a datelor cei de la BT au descoperit:

  • Utilizarea internetului mobil s-a redus cu 5% în rețelele sale, deoarece oamenii stau acasă și utilizează serviciile wi-fi.
  • Nivelul maxim de utilizare a datelor a fost atins în jurul orei 17:00 GMT în fiecare zi a acestei săptămâni. La această oră sunt transmise informațiile zilnice oferite de către prim – ministrul Boris Johnson despre coronavirus.

Cu toate acestea, a avertizat că apelurile vocale efectuate prin intermediul telefonului mobil ar putea fi  afectate dacă cererea va crește.

Acesta a spus că utilizarea actuală este “în parametrii nivelurilor de utilizare pentru care rețeaua este construită să le gestioneze”, dar totodată a încurajat clienții să utilizeze serviciile de telefonie fixă dacă au acces la ele sau, în cazul în care nu au acces la serviciile de telefonie fixă să folosească serviciile de apel pe internet, cum ar fi Skype, Whatsapp sau Zoom.

Virgin Media –un alt provider britanic de servicii de telefonie, televiziune și internet – a declarat că a înregistrat o creștere similară cu 50% față de cantitatea de date descărcate în timpul zilei – dar a adăugat că aceasta a fost încă sub maximele sale de seară. Între timp, încărcările erau cu 80% mai mari decât în mod normal în timpul orelor de zi. Virgin Media a spus că numărul de apeluri vocale prin intermediul liniilor fixe a fost, de asemenea, în creștere cu 80% în perioada cea mai aglomerată a zilei.

Streaming-ul de filme

Netflix a declarat că va reduce calitatea filmelor sale transmise în europa, pentru a reduce consumul de date cu aproximativ 25%.

Compania a declarat că acesta este răspunsul său la provocarea extraordinară adusă de coronavirus.

Și alți furnizori de conținut video se gândesc să ia decizii similare:

Cei de la Amazon Prime Video au declarat că deja discută acest subiect cu autoritățile locale și că deja au demarat eforturile pentru a reduce calitatea video a streamingului în timp ce menține aceeași calitate a experienței video, în Europa – inclusiv în UK.