Amazon a spus saptamana aceasta software-ul sau de recunoastere faciala poate detecta frica unei persoane.

 

Rekognition este unul dintre numeroasele servicii cloud Web Services (AWS) Amazon disponibile pentru dezvoltatori. Poate fi utilizat pentru analiza faciala sau analiza sentimentului, care identifica diferite expresii si prezice emotii din imaginile fetelor oamenilor. Serviciul foloseste inteligenta artificiala pentru a „invata” din cantitatile enorme de date pe care le prelucreaza.

 

Gigantul tehnologic a dezvaluit luni actualizarile la instrumentul controversat care includ imbunatatirea preciziei si functionalitatii functiilor sale de analiza a fetei, precum identificarea sexului, emotiilor si intervalului de varsta.

 

„Cu aceasta versiune, am imbunatatit si mai mult acuratetea identificarii de gen”, a spus Amazon intr-o postare pe blog. „In plus, am imbunatatit precizia pentru detectarea emotiilor (pentru toate cele 7 emotii:„ Fericit ”,„ Trist ”,„ Suparat ”,„ Surprins ”,„ Dezgustat ”,„ Calm ”si„ Confuz ”) si am adaugat o noua emotie : „Frica”. ”

 

Cercetatorii de informatii artificiale au investit o multime de resurse pentru a incerca sa citeasca emotiile unei persoane, analizand trasaturile faciale, miscarile, vocea si multe altele. Unele companii tehnologice implicate in spatiu includ Microsoft, Affectiva si Kairos.

 

Unii experti au subliniat insa ca, desi exista dovezi stiintifice care sugereaza ca exista corelatii intre expresiile faciale si emotii, modul in care oamenii comunica emotiile majore variaza in functie de culturi si situatii. Uneori, tipuri similare de miscari faciale pot exprima mai multe categorii de emotii, astfel incat cercetatorii au avertizat „nu este posibil sa deducem cu incredere fericirea dintr-un zambet, furie de la o infricosare sau tristete dintr-o incruntare, la fel de mult din tehnologia actuala. incearca sa faca atunci cand aplica ceea ce se crede gresit a fi fapte stiintifice. ”

 

Disponibilitatea tehnologiei de recunoastere faciala a ridicat, de asemenea, ingrijorari cu privire la utilizarea potentiala a acesteia in supraveghere si la posibilitatea ca aceasta sa poata intrupa in privinta vietii private.

 

La randul sau, Rekognition a fost subiectul unor controverse pentru utilizarea sa de catre agentiile de aplicare a legii si un raport de vanzari raportat la Imigratia si executarea vamala in SUA. Totusi, AWS a spus ca tehnologia este folosita de organizatiile care lucreaza cu fortele de ordine pentru a pleda pentru victime ale crimelor.