Gigantul bancar britanic, Barclays, a taiat legaturile cu schimbul crypto din SUA, Coinbase.

Surse din domeniul industriei au spus ca Barclays nu va mai oferi servicii bancare pentru Coinbase, intrerupand o relatie care a inceput cand Coinbase a deschis un cont Barclays in martie 2018.

 

Stirile ar trebui sa loveasca cu tarie comunitatea crypto, deoarece, pe langa faptul ca va face legatura intre un schimb cripto major si un ritm puternic in randul unitatii bancare traditionale, intreruperea poate pune capat accesului utilizatorilor Coinbase la schema de plata mai rapida (FPS) a Regatului Unit si incetineste schimbul de criptomonede pentru lire sterline britanice dramatic.

 

Motivul precis nu este cunoscut, dar o sursa anonima a speculat lui Coindesk ca:

„Inteleg ca pofta de risc a lui Barclays s-a contractat putin – nu sunt sigur exact de ce sau ce a condus asta, poate a existat o activitate cu care nu sunt multumiti. Dar este vorba despre nivelul de confort al lui Barclays cu crypto in ansamblu. ”

 

Potrivit informatiilor, Coinbase isi va continua accesul la serviciile bancare din Marea Britanie prin Clearbank, o operatiune mai tanara si mai putin stabilita.

 

Nu este prima data cand Barclays a facut un pas inapoi de la o implicare tot mai mare in sfera crypto. In august 2018, banca a inceput refuzurile oficiale potrivit carora a deschis un birou de tranzactionare crypto, in lumina a doi angajati, eliminand informatii despre munca pe activele digitale din profilurile lor LinkedIn.

 

Coinbase, din partea sa, nu pare sa fi suferit foarte mult in ultimele luni. In luna iulie, a rezultat ca schimbul a inregistrat opt ​​milioane de utilizatori noi fata de anul precedent.

 

Tot in iulie, Cointelegraph a raportat ca CEO-ul Coinbase, Brian Armstrong, cauta sa duca schimbul dincolo de tranzactionare, exprimand planurile de extindere a Coinbase in promovarea mai larga a adoptarii criptelor.

Cointelegraph a adresat un e-amil lui Coinbase pentru comentarii, dar nu a primit raspuns pana acum.